POMAŽU STRADALIMA

Obrtnici iz Karlovačke županije pomažu stanovnicima i kolegama u Sisačko-moslavačkoj – Stanković: Spremni smo dati materijal, “ruke”, što god treba

Obrtnici iz Karlovačke županije neposredno nakon potresa pomagali su samoinicijativno, ŽOK to sada namjerava činiti ciljano

– Želimo ciljano pomoći obrtnicima – naravno da ćemo pomagati i ostalim stanovnicima – onima koji su najviše stradali, da mogu ponovo početi raditi. Naših 20-ak obrtnika spremno je čim dobijemo preporuke Stožera iz Sisačko-moslavačke županije otići tamo, bila to Glina, Sisak, Petrinja… i pomoći u obliku građevinskog materijala, “ruku”… odraditi što treba, od stolarije, krova… sanirati da to ne ode u propast i bude uništeno više nego što već je, rekao nam je Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, potvrdivši da obrtnici nastavljaju pomagati na potresom stradalom području.

Odmah poslije katastrofalnog potresa, ovdašnji su obrtnici tamo pomagali samoincijativno, strojevima, ljudima, materijalom… a sada to ŽOK želi činiti ciljano. Podržali su akciju HOK-a, koja je poslala agregate, uplatila novac, prikuplja ga i dalje, a onda odlučili pomoći i kolegama u susjednoj županiji. 

Stoga je Županijska obrtnička komora, s udruženjima obrtnika iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja i Slunja, donirala rabljeni brodski kontejner sisačkom obrtniku Darku Klobučaru, vlasniku obrta za sitotisak i tisak Polygraf, kojemu je u potresu uništena radionica.

– Komisije na terenu utvrdile su da je našem kolegi srušena kuća i pola radione, nema kuda sa strojevima, ugrožena mu je egzistencija. Odlučili smo mu pokloniti brodski kontejner da može izvući strojeve, da nisu pokriveni ceradom i da danas, sutra može početi raditi. Za njega smo podatke dobili u petak, u utorak u 15 sati smo imali sve realizirano, ispričao je Stanković.

U komisijama koje utvrđuju štetu su i obrtnici, čije će im informacije dobro doći kako bi nastavili pomagati.

– Nastavljamo s akcijama. Komisije su već jednom obišle područje, obilaze ponovo jer je situacija još gora i mi ćemo ići sanirati objekte, privatne ili poslovne. Da uskočimo kolegama, pomognemo ljudima koliko možemo, kazao je Stanković.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest