OMILJENO ODMARALIŠTE

Hostel Karlovac u Selcu u korona godini najčešće birali Karlovčani – prvi gosti stižu idući vikend

U normalnim okolnostima Hostel godišnje posjeti više od 6.000 gostiju iz 25 zemalja koji ostvare više od 30.000 noćenja. Međutim, u prošloj COVID-19 godini taj broj pao je na svega 28 posto gostiju, ali veseli činjenica da su od njih skoro 90 posto činili naši sugrađani

– Sasvim je izvjesno da će promjene uzrokovane pojavom virusa Covid-19 znatno promijeniti navike i potrebe dosadašnjih gostiju i zato je nužno da što prije odgovorimo na nove izazove. U našem slučaju to je moguće samo uz novo investiranje i podizanje kvalitete smještaja i usluge. Sada je jasno vidljivo koliko je rizično previše ovisiti o stranim gostima i drugim državama, odnosno vrlo važno je biti poslovno samodovoljan kako bi se i u takvim uvjetima poslovanja osigurala financijska egzistencija, kazao je Dario Smojver, direktor Hostela Karlovac u Selcu.

Ovu gradsku tvrtku posjetio je danas gradonačelnik Damir Mandić, javili su iz gradske uprave, i složio se s direktorom kako bi natkrivanje postojećeg sportskog igrališta omogućilo novu dimenziju usluge pa je ta ideja novi iskorak na kojoj će Grad i Hostel nastaviti intenzivno raditi.

U normalnim okolnostima Hostel Selce godišnje posjeti više od 6.000 gostiju iz 25 zemalja koji ostvare više od 30.000 noćenja. Međutim, u prošloj COVID-19 godini taj broj pao je na svega 28 posto gostiju, ali veseli činjenica da su od njih skoro 90 posto činili naši sugrađani.

Generacijama Karlovčana dobro znani Hostel izvana se nije promijenio, ali unutrašnjost se konstantno uređuje. Tako je u potpunosti uređen prijamni ulaz i recepcija s novim sanitarnim čvorom i kafićem, restoran kapaciteta za više od 400 posjetitelja, ljetne terase i službeni uredi, sobe i spavaone, napravljeno je novo parkiralište i otvoren veliki kafić na ljetnoj terasi uz more i igralište.

Hostel Karlovac otvoren je cijelu godinu, a prvi gosti i sportaši stižu idući vikend.
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest