ZBOG SIGURNOSTI

Na Trgu bana Jelačića u tijeku akcija skidanja oštećenog križa s tornja crkve Presvetog Trojstva, Franjevci na Facebooku: Bože, pomozi! FOTO GALERIJA

Križ je opasno zaprijetio prolaznicima i sigurnosti same crkve pa je morao biti maknut. Kako doznajemo s mjesta gdje se sve događa, stari križe će privremeno biti zamijenjen novim.

Na Trgu bana Josipa Jelačića u tijeku je skidanje križa s tornja crkve Presvetog Trojstva koji je oštećen u nedavnom potresu. 

U akciji sudjeluju posebno opremljeni vatrogasci pomoću 60 tona teške dizalice koja ima nosivost od čak 180 tona. 

Križ je opasno zaprijetio prolaznicima i sigurnosti same crkve pa je morao biti maknut. Kako doznajemo s mjesta gdje se sve događa, stari križ će privremeno biti zamijenjen novim. 

>> Skidanje križa s tornja crkve Presvetog Trojstva – FOTO GALERIJA

Zbog akcije na snazi je i privremena regulacija prometa kroz Zvijezdu. Kako se u ovakvim stvarima ništa ne prepušta slučaju, Franjevci su zazvali i nebesku pomoć, prvo na Facebooku a zatim su i oni uzeli stvar u svoje ruke i obavili blagoslov vatrogasaca prije kretanja u akciju. 

Tu su, da sve bude pod kontrolom, i predstavnici gradske i županijske vlasti, gradonačelnik Damir Mandić i županica Martina Furdek – Hajdin.

Vatrogasci Tin Butala i Mateo Trop iz JVP Karlovac su zajedno s HGSS-ovcem Markom Rakovcem upravo na vrhu tornja i kreću u skidanje križa… 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest