RADOVI SE NASTAVLJAJU

Stanovnici Dubovca trebat će još strpljenja! Slijedi najzahtjevnija dionica rekonstrukcije D-6, na snagu stupa nova regulacija prometa

Možda i rekordno duga rekonstrukcija državne ceste kakvu baš Karlovac i ne pamti se nastavlja, a stanovnici Dubovca i okolnih naselja već se pitaju kad će kraj svemu tome i kad će moći ponovno normalno živjeti bez bagera pod prozorom.

– Slijedi zahtjevna dionica rekonstrukcije D6 jer trasa radova na više mjesta “presijeca” magistralni plinovod (uz DTK i ostale instalacije) i radi opreza zahtjeva posebne materijale, tehnologiju i osiguranje iskopa zbog čega je radove moguće izvoditi samo etapno, a ne istovremeno na više mjesta, jer je zbog složenosti zahvata nemoguće predvidjeti moguće poteškoće, izvijestili su danas iz karlovačke gradske uprave.

Kako dodaju, građevinski radovi obavljat će se etapno kako ne bi bila ugrožena i proizvodnja Pivovare, odnosno egzistencija 300 obitelji, jer Pivovara ulazi u svoj najintenzivniji godišnji period proizvodnje.

– Prema planovima i najavama izvođača i investitora radova do kraja ovog tjedna asfaltirat će Marmontovu aleju do križanja s Ul. R. Boškovića, do sredine travnja do križanja s Ul. M. Šporera, a do kraja svibnja bit će u potpunosti asfaltirana Marmontova aleja i Ul. Dubovac do prvog ulaza u Pivovaru, navodi se u priopćenju.

Možda i rekordno duga rekonstrukcija državne ceste kakvu baš Karlovac i ne pamti se nastavlja, a stanovnici Dubovca i okolnih naselja već se pitaju kad će kraj svemu tome i kad će moći ponovno normalno živjeti bez bagera pod prozorom.

Uglavnom, u Gradu su pobrojali faze radova od subote 6. 3. do 31. 5. kad se uvodi se nova regulacija prometa kako slijedi:

– Obilazni pravac iz  smjera Borlina prema centru grada: Osobna vozila će se kretati ulicama: Žumberačka ul. – Donja Jelsa – Most Hrnetić – Hrnetić – Drežnik – Splitska ul. – Ul. A. Krupe i dalje u smjeru kretanja.

– Obilazni pravac iz smjera centra grada prema Borlinu: Osobna vozila će se kretati sljedećim ulicama: Marmontovom alejom – Kupska ul. – Pivovarska ul.– Ul. M. J. Šporera – privremenom prometnicom desno iz Ul. M. J. Šporera prema parkiralištu Pivovare, povratno na Ul. Dubovac i dalje u smjeru kretanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest