VJERODOSTOJNO

Lokalni HDZ-ov trol kuka zbog riječkog kafića koji ne želi HDZ-ovce pa onda veliča holokaust i genocid nad Židovima

Iako stvarna zabrana i nije propisana, premijer Plenković danima je naricao zbog zahtjeva riječkog ugostitelja HDZ-ovcima da ne dolaze u njegov kafić. Upregnuli su se, dakako, i svi ostali HDZ-ovci i njihovi simpatizeri da istaknu svoje ogorčenje i povrijeđenost tim “govorom mržnje”.

Iskreno, autor ovog teksta riječki je potez smatrao jeftinim trikom, jer “zabraniti” HDZ-ovcima ulazak u kafić bila bi možda glasna poruka u Rečici, a ne u Rijeci, dok bi Riječanin puno veća faca bio da je to poručio SDP-u koji u Rijeci vlada 30 godina, a mnogi bi Riječani mogli reći podosta o tome kako i na koji način. 

No, to je jedna strana priče, a druga je to da je takvu atmosferu u društvu ponajviše stvorio HDZ, prije svega nečinjenjem, a zatim i, očito, “uzgajanjem” istinskih mrzitelja u svojim redovima.

Tako jedan iz legije HDZ-ovih trolova i lažnih profila, u međuvremenu uznapredovalih na verziju 2.0 pa se sada prave da su jedni drugima nećaci, tete i slično, pod aliasom Filip Smokrović, netom što je podijelio apel HDZ-a Karlovačke županije protiv govora mržnje i diskriminacije od strane riječkog ugostitelja i Indexa, nije se libio da ostavi i komentar za koji bi u pristojnoj državi i zakonski odgovarao. Evo citata, uključujući tradicionalnu nepismenost: “Sa takvima je moj deda u Auschwitz-u kancelarije grijal…”. 

U Auschwitz bi, prema mišljenju HDZ-ovog trola, trebali ni manje ni više već članovi političke platforme Možemo, zbog pressice kod Edisona o upravljanju kulturnom baštinom. 

Komentar je ostavljen na Facebook stranicama gradskog glasila “karlovački.hr”, i inače omiljenom igralištu legije izmišljenih profila iz HDZ-ovog jata, čijim urednicima treba odati priznanje da su ovaj odvratni i gnjusni komentar izbrisali vrlo brzo i promptno. Naravno, ništa ne može biti dovoljno brzo da ne bude primijećeno i spremljeno.

Sada se postavljaju dva pitanja – prvo je hoće li “Možemo” pokrenuti postupak, a možda i policija po službenoj dužnosti, jer ne treba previše razglabati o tome da je riječ o višestruko kažnjivom kaznenom djelu. 

Drugo je, što će učiniti HDZ? Naime, potpuno je jasno da jako dobro znaju tko stoji iza cijelog projekta HDZ trolova. Sam pokušaj da kažu kako ne znaju o kome je riječ bio bi smiješan i uvredljiv, čak i više nego što je smiješan i uvredljiv cijeli “projekt” internet trolova koji je od početka toliko loš i očit da je uvreda za zdrav razum. Javnost ima pravo znati tko je mladi (ili nešto stariji) nacist u redovima vladajuće stranke pa i KAportal ovim tekstom izravno upućuje pitanje predsjedniku Gradske organizacija HDZ-a i gradonačelniku Damiru Mandiću te predsjednici Županijske organizacije Nadi Murganić o kome je riječ te – što će stranka učiniti po ovom pitanju? Odgovori na oporbene pressice su izuzetno brzi pa vjerujemo da će tako biti i ovog puta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest