Lista SDP-ove koalicije u 7. izbornoj jedinici bez Karlovčana – Latković se nadao da će biti na njoj, ali nije

SDP-ova Koalicija Hrvatska raste objavila je danas sve liste kandidata, pa tako i za 7. izbornu jedinicu u koju spada Karlovac i Karlovačka županija. Na njoj, međutim, neće biti niti jedan Karlovčanin, a kao jedini iz ovih krajeva je Damir Mateljan iz Kamanja. Da će se Mateljanovo ime naći na listi bilo je izvjesno još prije, nakon što je izabran za koordinatora u izbornoj jedinici.

Bez Karlovčana

Proteklih dana u kuloarima se moglo čuti da je jedan od kanidata za Hrvatski sabor i predsjednik karlovačkog SDP-a Žarko Latković no to se ipak nije dogodilo. Je li razlog njegovom izostanku nedavni sukob Latkovića s Mateljanom i čelnicima županijskog SDP-a nije poznato, no Karlovčani na izborima za Hrvatski sabor definitivno neće moći zaokružiti niti jednog svog sugrađanina. Da SDP nema kandidata iz najvećeg grada u 7. izbornoj jedinici, dovoljno govori o karlovačkom SDP-u, ali još više koliko je u središnjici stalo do Karlovca kao jednog od većih hrvatskih gradova.

Nositeljica liste bit će, kao i za prethodnih izbora Milanka Opačić, tako da ćemo ministricu socijalne politike i mladih sljedećih dva tjedna sigurno češće sretati u gradu na četiri rijeke, kao i aktualnog ministra zaštite okoliša, Jaskanca Mihaela Zmajlovića. Tu su još Nada Turina Đurić, Nenad Stazić, Tomislav Saucha, Milanovićev šef kabineta.

Troje iz partnerskih redova

Na šestom mjestu je Mateljan, a zatim Saša Đujić, gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, Zagrepčanin Nenad Livun, Alojz Horvat,  Enis Šebalj, Sanja Udović iz Viškova kod Rijeke,  Marko Boras Mandić i  Vesna Nađ.

Od SDP-ovih koalicijskih partnera na ovoj su listi tek troje kandidata. HNS-ova gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić, njezin stranački kolega Marko Boras Mandić, inače dožupan Primorsko – goranske županije, te Alojz Horvat iz A-HSS-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest