Župan proglasio elementarnu nepogodu zbog poplave na području Karlovca i Općine Plaški

foto ilustracija - arhiva KAportala

Župan Ivan Vučić proglasio je stanje elementarne nepogode za Grad Karlovac i Općinu Plaški i to nakon zahtjeva gradonačelnika Karlovca Damira Jelića i načelnika Općine Plaški Pere Damjanovića.

U obrazloženju Odluke, elementarna nepogoda se proglašava zbog prevelike količine oborina (kiše), od 15. do 17. listopada, uslijed čega je došlo do izlijevanja rijeka iz svojih korita na poljoprivredne površine, prometnice i naselja, čime je počinjena velika materijalna šteta na stambenim i gospodarskim objektima, poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima, stoci i prometnoj infrastrukturi.

Općinsko i Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezuju se odmah ili u najkraćem mogućem roku izraditi izvješća te ista dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a koje će zbirne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

KAportal.hr

ŠTO SE DOGAĐALO PROTEKLIH DANA U KARLOVCU, POGLEDAJTE IZ ZRAKA…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/80984/pogled-iz-zraka-na-poplavljena-podrucja-u-karlovcu/?autoplay=false&src=kaportal_hr?autoplay=false&src=kaportal_hr
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest