DA BUDEMO SIGURNI

FOTO, VIDEO Ministarstvo turizma poduprlo HGSS s 1,5 milijun kuna – Granić: Brinemo za sigurnost i građana i turista, a sada ćemo to moći bolje i kvalitetnije

Novac je to za projekt aktivnog turizma, provođenje sigurnosti, zaštite i spašavanja turista izvan gradova i javnih prometnica

– HGSS je ona operativna snaga sustava koja brine za sigurnost na neurbanim i teško pristupačnim područjima i to je prepoznato u Ministarstvu turizma. Radimo to niz godina, nadamo se i unapređenju u budućnosti. Naša uloga je da pružimo sigurnost i našim građanima i turistima, a s ovakvim financiranjem, to možemo raditi bolje i kvalitetnije, kazao je, napomenuvši da rade i na preventivi, pa zajedno s Ministarstvom i HGK educiraju turističke vodiče i pratitelje, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić za današnjeg uručivanja ugovora kojim Ministarstvo turizma i sporta podupire rad HGSS-a s 1,5 milijun kuna.

Novac je to, pojasnila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, za projekt aktivnog turizma, provođenje sigurnosti, zaštite i spašavanja turista izvan gradova i javnih prometnica. Nastavak je to suradnje započete još 2003.

– Suradnjom s HGSS-om stvaramo preduvjete u pružanju našim turistima na teže dostupnim mjestima, a to je ogroman potencijal za daljnji razvoj aktivnog turizma i otkrivanje svih prirodnih ljepota Hrvatske, kazala je Brnjac.

Sigurnost je u turizmu trenutačno najtraženija i zato je Ministarstvo započelo projekt Safe stay in Croatia. Do sad je za oznaku prijavljeno više od 12.000 objekata.

– To govori da je turistički sektor itekako odgovoran i spreman za početak većih turističkih kretanja. Ministarstvo je krenulo i u kontrolu protokola, provjeravaju se svi segmenti, od ispravnog nošenja maski, mjerenja temperature, redovite dezinfekcije nadalje. Vodimo sustavnu brigu o svim segmentima kako bi zadovoljili sigurnosne i zdravstvene uvjete, a da se turistima istovremeno pruže sve pravovremene i točne informacije o načinu ulaska u zemlju, rekla je Brnjac.

Pripadnici HGSS-a su na Korani, kod turbine, pokazali kako spašavaju iz vode, a sutra će na Rastokama brinuti za sigurnost sudionika raftinga.

Pogledajte foto galeriju i video današnje pokazne vježbe HGSS-a!

>> Pokazna vježba HGSS-a na Korani 16. travnja 2021.

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/440540/pokazna-vjezba-hgss-a-na-korani-16-travnja-2021//?autoplay=true&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest