BOLJE RJEŠENJE

Karlovačka županija dio sustava STREAM: Novim tehnologijama do manjih šteta od poplava

16 organizacija iz hrvatskih i talijanskih regija zajedno rade na poboljšavanju znanja i sposobnosti upravljanja rizicima od poplava


STREAM – Strateški razvoj sustava obrane od poplava uvođenjem novih tehnologija smanjit će rizike i štetne utjecaje od poplava na ugroženom području, te pravovremeno obavijestiti stanovništvo o nadolazećoj opasnosti.

Rečeno je to na današnjem predstavljanju ovog programa u kojem16 organizacija iz hrvatskih i talijanskih regija zajedno rade na poboljšavanju znanja i sposobnosti upravljanja rizicima od poplava.

Projekt je financiran iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020., a ukupno je vrijedan 9,4 milijuna eura. Karlovačka županija je partner u tom projektu i na njezinom području vrijednost iznosi 649.910 eura, od kojih su bespovratna sredstva EU 552.423, a vlastita sredstva Karlovačke županije 97.486 eura. 

– Ovim projektom se planiraju financirati aktivnosti i nove tehnologije koje će poboljšati interventne mjere obrane od poplava na području Karlovačke županije, kazali su u Županiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest