U petak 14. svibnja u prijepodnevnim satima u dvorištu Trgovačko
ugostiteljske škole Karlovac učenici škole, budući kuhari,
pripremat će gulaš od divljači u kotlićima na otvorenoj vatri pod
nadzorom svojih mentora.
Uz četiri rijeke karlovački kraj je poznat i po svojim prekrasnim
šumama stoga je meso divljači tradicionalna namirnica
karlovačkog kraja. Jedna od najvećih prednosti pripreme jela od
divljači je prilika da se priprema i jede meso koje je još uvijek
vrlo malo zastupljeno na tržištu. Pogrešno je mišljenje da je
priprema mesa divljači težak i dugotrajan posao koji iziskuje
veće kuharsko umijeće. Potrebno je samo nešto više vremena za
pripremu jer za razliku od mesa domaćih životinja meso divljači
“traži” sporiju termičku obradu. No krajnji rezultat je doista
vrhunski specijalitet!
Ovu aktivnost pripreme gulaša od divljači u kotlićima na
otvorenoj vatri organiziraju učenici i djelatnici Trgovačko
ugostiteljske škole Karlovac kao još jednu u nizu svojih
promotivnih aktivnosti na temu pripreme tradicionalnih jela te
promocije zanimanja.
Gulaš od divljači bit će gotov oko 11 sati nakon čega slijedi i
prodaja zainteresiranim posjetiteljima po prigodnim cijenama.
Podsjetimo da i ovog vikenda u Karlovcu možete uživati u
aktivnostima koje pripremaju u Slatkovodnom akvariju Aquatika, te
u izvrsnim slasticama i jelima s jagodama u karlovačkim
restoranima i slastičarnicama. U Gradskom muzeju Karlovac očekuje
vas zanimljiva izložba “Vrata Zvijezde”
Detalje možete potražiti na web stranici TZ grada Karlovca
www.visitkarlovac.hr