KINEZI BI JE "POJELI" ZA DVA DANA

Ministar Butković i predsjednik Uprave HC-a umiruju Borlinčane: Šteta će se sanirati, radovi će biti kvalitetni i završeni po projektu – nadaju se do kraja godine?!

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Ogroman broj instalacija koji se radi uz tu investiciju je prolongirao završetak radova, a isto tako je i izvođač iz Bosne i Hercegovine kao i radna snaga, a oni su kao i mi bili pogođeni pandemijom koronakrize

Problemi građana Karlovca koji već gotovo dvije godine žive nevjerojatnu i sramotnu rekonstrukciju Državne ceste D-6 koja nikako da završi na kratkom potezu Dubovca i Borlina, konačno je postala i tema na najvišem državnom vrhu, naravno prigodno uz kampanju za lokalne izbore. 

– Tu ima dosta problema, budući da se ne radi samo obnova državne ceste nego i drugih komunalnih instalacija. Činjenica je da ćemo učiniti sve napore da to što prije završimo i ispričavamo se ljudima što sve predugo traje. Hrvatske ceste će u suradnji s Gradom činiti da se sve što prije završi. Nije lako raskinuti ugovor nije lako ići u neke stvari koje će nas odvesti i da još dulje projekt ne bude gotov, rekao je ministar prometa Oleg Butković.

Uvjerava da neće biti nikakvih problema ni što se tiče kvalitete radova i da će sve učiniti da sve bude u redu.

Predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića koji je također došao danas u Karlovac isto se prvo ispričao stanovnicima koji žive uz D-6 u rekonstrukciji, a kako kaže, izvođač je izabrana na javnom natječaju kao i onaj za most u Gornjem Pokupju i zaobilaznici Karlovca. 

– Došli smo do trenutka kad su radovi u toj fazi da bi svako raskidanje ugovora napravilo na duži rok veću štetu nego da se radovi nastave. Već od ponedjeljka ćemo napraviti sastanak i sa stanovnicima tog dijela grada da vidimo i koja su oštećenja jer znamo da ih ima i način sanacije o trošku izvođača, rekao je Škorić.

Dodaje da je prioritet završiti cijeli projekt, kvaliteta je zajamčena i garancijom izvođača i sustavom kontrole. 

– Ogroman broj instalacija koji se radi uz tu investiciju je prolongirao završetak radova, a isto tako je i izvođač iz Bosne i Hercegovine kao i radna snaga, a oni su kao i mi bili pogođeni pandemijom koronakrize, pa smo i njima kao i svima prolongirali rok od tri do šest mjeseci. I o tome to ovisi no na kvaliteti neće biti problema.

Na novinarski upit zašto se radovi zaustavljaju do rujna Škorić je rekao da se to radi zbog kvalitete komunikacije kao i da mogu nesmetano raditi gospodarski subjekti, prije svih pivovare.

Zanimljivo da ista tvrtka punom parom radi u Rijeci, a u Karlovcu su prisutni ovi problemi. Škorić kaže da ne brani izvođača, već da će sve biti napravljeno po projektu i da je prolongacija maksimalna do kraja godine. Ako se posao ne završi, dodaje predsjednik Uprave HC-a, izvođač će platiti penale. 

Je li ovo umirilo stanovnike Dubovca i Borlina treba tek vidjeti, oni i i dalje svakodnevno svjedoče negativnim rekordima u gradnji cestovne i komunalne infrastrukture. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest