TRADICIONALNA AKCIJA

Uoči sezone kupanja ronioci iz Karlovca i Duge Rese očistili plažu hostela Karlovac u Selcu

Postavljeno je vaterpolo igralište i zaštitni pojas koji odvaja kupalište od pristupa glisera, brodica i drugih plovila.

U Selcu je održana tradicionalna akcija čišćenja plaže u sklopu Hostela Karlovac, a ovog su puta pored članova  Roniteljskog kluba Zrinski u akciji sudjelovali i ronioci iz KPA Vodomar iz Duge Rese, RK Žabac i Atlantis kluba ronioca HVIDR-e Karlovac.

– Pored vodstava i vrijednih članova ovih klubova, svoj doprinos organizaciji dao je Ronilački savez Karlovačke županije na čelu s Tomislavom Franjkovićem. Garancija je to da će i u narednim akcijama sudjelovati predstavnici aktivnih ronilačkih klubova iz Karlovačke županije. Akcija je realizirana u otežanim uvjetima zbog jakog juga i valova. Bila je to prilika i za uvježbavanje i treniranje rada u složenim prilikama čime ronitelji jačaju svoju izvrsnost za djelovanje u možebitnim incidentnim ili akcidentnim situacijama, rekao nam je predsjednik Zrinskog Željko Šančić.

Postavljeno je vaterpolo igralište i zaštitni pojas koji  odvaja kupalište od pristupa glisera, brodica i drugih plovila. Ronioci potvrđuju da je plaža sigurna i čista za prihvat brojnih gostiju koji će ovo ljeto posjetiti tu legendarnu turističku destinaciju. Dobra je to vijest i za brojnu djecu i mlade koji će u sklopu raznih programa boraviti u Hostelu. 

– Dogovoren je i nastavak suradnje Hostela i Roniteljskog kluba Zrinski glede predavanja o pretvorbi sunčeve energije u električnu kroz zorno demonstriranje rada višestruko nagrađivanog uređaja MOSEJ-a za kojeg su članovi Zrinskog dobili brojna odličja kako u Hrvatskoj tako i na svjetskoj razini. Ta predavanja biti će organizirana za zainteresirane goste, poglavito učenike osnovnih škola sudionike škole u prirodi, kaže Šančić.

Direktor hostela Karlovac u Selcu Dario Smojver pohvalio je iznimno dobru suradnju ronioca i Hostela.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest