STANOGRADNJA U KARLOVCU

Počela gradnja i trećeg blizanca zgrada u Grabriku! Investitor najavio gradnju novih zgrada u drugim dijelovima grada FOTO GALERIJA

Na Švarči je pak počeo projekt druge zgrade Odete koja je prije par tjedana dobila građevinsku dozvolu.

Počela je gradnja i treće zgrade u nizu investitora VV projekti u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik, a danas je i svečano položen kamen temeljac. 

Kako nam je rekao Vladimir Vuković ispred investitora, svi stanovi su u prve dvije zgrade prodani, te osim ove treće zgrade, tvrtka u planu ima i neke nove projekte. 

– Zgrada je projektirana s 61 stanom, a zbog povećanja cijena materijala nažalost je morala biti i nešto veća cijena stanova koja  iznosi 1.690 eura po četvornom metru, rekao je Vuković.

Investitor se u gradnji rukovodio i s potrebama na tržištu, pa su tako sada balkoni  projektirani kao zimski vrtovi, toplinski izolirani, sa staklenim stijenama s električnim otvaranjem i zatvaranjem, kao i podnim grijanjem.

– Prepoznali smo da kupci traže ta moderna rješenja. Zgrada će kao i prethodne dvije biti opremljena solarnim panelima, za grijanje vode, rekuperatorima zraka, klima uređajima, stropovi su visine 2,80, a imat će podzemnu garažu i brze liftove. Želja nam je kao investitora ići u pravcu da ovakve moderne zgrade gradimo i u drugim dijelovima grada i sigurno ćemo krenuti u slične projekte, rekao je još Vuković.

Na polaganju kamena temeljca nove zgrade u Grabriku bile su u dogradonačelnica Karlovca Ivana Fočić i županica Martina Furdek Hajdin. 

Ova treća zgrada trebala bi biti gotovo prilično brzo, a trebala bi biti završena već u listopadu 2022. godine, znači nešto manje od godinu i pol od početka gradnje.

Unatoč koronakrizi u Karlovcu je stanogradnja zadnjih par godina doživjela novi procvat, a osim dvije i sada treće stambene zgrade u Grabriku u gradnji je i ona u Novom centru koju gradi karlovačka tvrtka Frak. 

Na Švarči je pak počeo projekt druge zgrade Odete koja je prije par tjedana dobila građevinsku dozvolu.

>> Polaganje kamena temeljca 24. lipnja 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest