VATROGASTVO

Na prvom vatrogasnom natjecanju nakon korona stanke slavili DVD Rečica Matica i Donje Mekušje

Tradicionalna vatrogasna zabava ove godine je izostala

13. vatrogasni Kup u organizaciji DVD-a Donje Mekušje, prvo vatrogasno natjecanje nakon dvije godine pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa, održano je u Donjem Mekušju, a najbolje su ekipe bile domaćin i DVD Rečica Matica.

Natjecanje je održano uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ali samo u kategorijama seniora i to: muški A, muški B, žene A i žene B.

Izvodile su se dvije vježbe prema Pravilniku o natjecanjima vatrogasaca na području Republike Hrvatske sa štafetnom utrkom. Novitet ovog Kupa je održavanje natjecanja za najbrži usis koje se odvijalo u večernjim satima. Prve tri ekipe u svakoj kategoriji dobile su pehare, a sve ostale ekipe dobile su priznanja za sudjelovanje na natjecanju.

Najbolji u kategoriji “Muški A” bila je ekipa DVD-a Rečica Matica, a u kategoriji “Muški B” bio je sam domaćin, DVD Donje Mekušje. Također, domaćin je odnio pobjedu i u kategoriji “Žene A” dok su najbolje vatrogasne vještine u kategoriji “Žene B” pokazale članice DVD-a Rečica Matica. Najbrži usis imali su članovi DVD-a Rečica Matica.

Priznanja i nagrade podijelili su Željko Šafar, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Karlovca te Tomislav Fundurulić, predsjednik DVD-a Donje Mekušje.

Tradicionalna vatrogasna zabava nakon natjecanja, zbog još prisutne pandemije, ove godine je izostala.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest