VREMENSKA PROGNOZA

Planirate na more ili ste već na godišnjem odmoru? Pogledajte kakvo će vrijeme biti sljedećih nekoliko dana

Poneki kraći pljusak moguć je tek rijetko gdje na sjevernom Jadranu

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/454790/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Jačanje grebena će idućih dana podržavati većinom stabilnu situaciju pa će i tijekom vikenda i veći dio idućeg tjedna biti pretežno sunčano i vruće ili vrlo vruće.

SUBOTA

Danas pretežno sunčano, u kopnenim predjelima povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu većinom umjereno jugo. U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne pretežno sunčan, mjestimice uz nešto umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga uz koji će temperatura biti oko 30 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom vedro, tek ponegdje s nešto oblaka. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a temperatura do najviše 32 stupnja. 

U Dalmaciji većinom sunčano. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura od 30 do 33, dok je more i dalje ugodno toplo s temperaturom od 25 do 27 stupnjeva. 
Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, rijetko je uz jači razvoj oblaka moguć poneki pljusak i to uglavnom u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. Uz južinu temperatura od 25 u gorju do 30 na Jadranu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju u kopnenim predjelima pretežno sunčano te vruće ili vrlo vruće, a krajem dana i u noći na ponedjeljak je poneki pljusak moguć uglavnom uz granicu sa Slovenijom i u najsjevernijim predjelima. Početkom novog tjedna sunčanije, ali temperatura će biti malo niža, a utorak i srijedu ponovno nešto nestabilnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu krajem ovog i veći dio idućeg tjedna sunčano i vruće ili vrlo vruće, a poneki kraći pljusak moguć je tek rijetko gdje na sjevernom Jadranu. U nedjelju će biti pojačanog juga, ali već će u ponedjeljak oslabjeti pa će vrijeme onima na godišnjem odmoru ići u prilog.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest