PRIJATELJSKA POMOĆ

Crveni križ iz Regensburga darovao Općoj bolnici Karlovac opremu vrijednu oko 30.000 eura – stigli kreveti, madraci, kolica, radna odjeća, maske…

Opremu su prikupili volonteri predvođeni Walterom Sattlerom, koji je u Crvenom križu od svoje 10. godine, a više od 40 radio kao bolnički njegovatelj

– Drago nam je da se ovakva donacija može dati u ruke onima kojima će doista koristiti i kojima zaista treba, rekao je Walter Sattler iz Crvenog križa Regensburg, uručujući danas donaciju vrijednu između 25.000 i 35.000 eura Općoj bolnici Karlovac.

Kamioni iz Bavarske dovezli su ono što su tamošnji volonteri, koji na 8.000 kvadrata prikupljaju bolničku opremu i potom dijele onima kojima je potrebna, namijenili karlovačkoj Bolnici: 3 ultrazvučna uredaja, 20 električnih bolničkih kreveta, više od 50 madraca, te 30 kolica i hodalica za pacijente, 70.000 zaštitnih maski, bolničkog posteljnog rublja, odjeće za djelatnike bolnice, radnih hlača, uredskog namještaja te prigodnih poklona.

– Od početka pandemije imamo dovoljno opreme, ali ovakva donacija uvijek veseli i zahvalni smo prijateljima što ovakvom opremom možemo unaprijediti sustav zbrinjavanja pacijenata, a to je naša primarna djelatnost, rekao je, zahvalivši na dobivenoj opremi, Nikša Antica, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Da ova vrijedna donacija dođe upravo u karlovačku Bolnicu zaslužna je Hrvatska sekcija IPA-e, a Ladislav Bece, predsjednik Regionalnog kluba Osječko-baranjske, kaže da je ovo treća donacija medicinske opreme; prethodile su one osječkoj i našičkoj bolnici.

– Cilj nam je pomoći gdje god možemo i dogovorili smo da ova humanitarna pomoć dođe ovdje. Vjerujem da će sve ovo što se nalazi u kamionima biti od velike pomoći ovoj bolnici, a mi ćemo i dalje, u suradnji s našim prijateljima iz Regensburga, nastaviti pomagati gdje god je potrebno po bolnicama, najavio je Bece.

Humanitarce iz Njemačke Karlovačka županija će u znak zahvalnosti ugostiti do subote, u svim ovdašnjim gradovima i općinama.

>> Donacija Crvenog križa iz Bavarske 10. kolovoza 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest