RADNO U RASADNIKU

U tijeku sadnja presadnica dvogodišnjeg sezonskog bilja, Zelenilo u godini proizvode 110 tisuća sadnica

Naše sezonsko cvijeće uljepšava okućnice, vrtove i parkove u gotovo svim dijelovima Karlovačke županije te i u nekoliko gradova diljem Lijepe naše, dodaju u Zelenilu

Ovih dana u rasadniku tvrtke Zelenilo počeo je uzgoj 45.000 presadnica dvogodišnjeg sezonskog bilja. Radi se o maćuhicama i tratinčicama koje će nakon uzgoja u plastenicima tijekom listopada biti posađene u cvjetnjake na području našeg grada, javljaju iz gradskog poduzeća.

Kako kažu, ciklus uzgoja započeo je presađivanjem iz PVC kontejnera u PVC tegle i odlaganjem presadnica u plastenike. Daljnji tijek uzgoja u plastenicima trajat će do početka listopada. 

– Čitavo vrijeme uzgoja bilje će biti pod budnim okom naših djelatnica. Većina ovih brižno uzgojenih cvjetića i ove će kao i ranijih godina biti posađeno u karlovačke cvjetnjake. Manji dio namijenjen je i za slobodnu prodaju. Naše sezonsko cvijeće uljepšava okućnice, vrtove i parkove u gotovo svim dijelovima Karlovačke županije te i u nekoliko gradova diljem Lijepe naše, dodaju u Zelenilu kao i da se u plastenicima “Zelenila” godišnje se sveukupno proizvede oko 110.000 komada jednogodišnjeg i dvogodišnjeg sezonskog bilja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest