NOVA ŠKOLSKA GODINA

U školskim klupama od danas i skoro 12 tisuća učenika u Karlovačkoj županiji – prvašića manje nego prije godinu dana

U osnovnim školama Karlovačke županije je 8.188 đaka, a u srednjim 3.750

Nastava u novoj školskoj godini danas počinje i za 11.938 učenika u Karlovačkoj županiji.

U 29 osnovnih škola u klupama će biti 8.188 učenika – od kojih 3.857 u onima kojima je osnivač Grad Karlovac, ostali su u školama kojima je Županija osnivač – a u 13 srednjih njih 3.750.

Prvi put u školske klupe danas stiže 940 prvašića, od kojih 428 u osnovne škole u Karlovcu, a 512 u ostale osnovne škole u županiji.

To je 29 učenika prvih razreda manje nego što je bilo prošle školske godine; od kojih 20-ak iz škola u Karlovcu.

Prvi dan nove školske godine u OŠ Grabrik

I njima i njihovim starijim kolegama dobrodošlicu u školske klupe i uspješno školovanje poželjeli su i iz Grada i Županije, dobre želje uputivši i roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenicima škola. Prethodne dvije školske godine, a i ova tako počinje, prošle su u izvanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

– I ova godina počinje uz određene epidemiološke mjere, stoga pozivamo sve da poštuju upute i čuvaju jedni druge, pozvali su iz Grada.

– Karlovačka županija će i dalje nastaviti stvarati poticajno radno okruženje ulaganjem u školstvo kako bi se svim sadašnjim i budućim generacijama omogućilo kvalitetno školovanje, a sve u cilju podizanja kvalitete obrazovanja, poručili su iz Županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest