DRŽAVNI POBJEDNICI

Najbolji od najboljih: 11 učenika iz Karlovačke županije briljiralo na državnim natjecanjima, nagradila ih i Županija

Dvoje je učenika iz dvije osnovne, a devetero iz četiri srednje škole

– Zahvaljujem Županiji što je prepoznala trud koji smo uložili mi, učenici, kako bismo se plasirali na državna natjecanja, a zatim i osvojili jedno od prva tri mjesta u raznim kategorijama, kazala je Nika Vitas, jedna od 11 učenika iz Karlovačke županije koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, a Karlovačka županija ih za to danas nagradila.

Oni na pojedinačnim natjecanjima dobili su po 1.000 kuna za 1. mjesto, 800 za 2. i 600 za 3., a u ekipnim, za dva prva mjesta, po 600 kuna svaki član ekipe. Nagrađeni su i njihovi mentori, sa 300 do 600 kuna.

Simbolične su to nagrade jer, po riječima županice Martine Furdek Hajdin, važnije je koliko učenici kroz ta natjecanja rade sami na sebi, a mentori ulažu u njih i ono što učenike čeka sutra: izazov rada i pozicioniranja na tržištu rada.

– Promičete kvalitetu obrazovanja u našoj županiji i izvan njenih granica, što nema cijenu, a zalog je za budućnost za koju se svi zalažemo: da stasate u kompetentne, zdrave ljude i ostanete živjeti u našoj županiji. Vaši rezultati poticaj su vašim kolegama i želim da se nastavite natjecati, a vašim primjerom krenu i vaše kolega pa imamo još i više nagrađenih, poručila je Furdek Hajdin i poželjela svima da nastava cijelo vrijeme bude u A modelu, bez zatvaranja škola i online nastave i bez straha od današnjice i sutrašnjice jer i to će proći.

Od 11 učenika, s kojima je radilo osmero mentora, dvoje je iz dviju osnovnih, devetero iz četiri srednje škole: Matija Vrbanić iz OŠ Draganić i Mateo Goldašić iz OŠ Barilović osvojili su prva mjesta, baš kao i Amel Didović i Antonio Orlovćić iz MIOŠ-a Karlovac, Nika Vitas iz Gimnazije Karlovac osvojila je drugo, a Leon Lenuzzi Šuper, Laura Marković i Kale Marković iz iste škole ekipno prvo, Tin Rendulić iz Prirodoslovne škole Karlovac treće, te Luka Kostelac iz Glazbene škole treće i Matea Maljevac prvo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest