GRADNJA IDE DALJE

Građanska inicijativa “Spasimo Koranu” od nadležnih institucija zatražila mišljenje o zidu na Korani, odgovorima nisu zadovoljni: Odgovornima smatramo Grad Karlovac

Za to odgovornim smatramo Grad Karlovac koji je izdao građevinsku dozvolu protivnu prostornom planu i o tome nije u dobroj vjeri pravovremeno obavijestio javnost te ona postala pravomoćna, kažu u GI Spasimo Koranu.

Gradnja zida na obali rijeke Korane koja bi trebala biti početak gradnje budućeg hotela ide dalje, a što se tiče negodovanja dijela Karlovčana koji smatraju da je ovakav protuplavni zid neprimjeren na ovoj lokaciji jer nema nikakve veze sa starim hotelom, to će čini se i ostati samo na nezadovoljstvu.

Naime, Građanska inicijativa “Spasimo Koranu” obratila se Državnom inspektoratu i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine a oni su u svojim dopisima bili prilično jasni. Više ne postoje pravna sredstva kojima bi se daljnja gradnja na ovoj lokaciji spriječila i što se njih tiče sve je čisto. 

U Inicijativi nisu se uopće ni potrudili prokomentirati dopise već su samo napomenuli sljedeće: 

“Nažalost, odgovori tih institucija nisu sukladni onome što zastupa GI “Spasimo Koranu”. Za to odgovornim smatramo Grad Karlovac koji je izdao građevinsku dozvolu protivnu prostornom planu i o tome nije u dobroj vjeri pravovremeno obavijestio javnost te ona postala pravomoćna”.

Kako je uopće došlo do toga u kronologiji svih događaja je podsjetio Državni inspektorat, odnosno viša građevinska inspektorica kroz kronologiju postupanja Građevinske inspekcije. U svom dopisu u Ministarstvu su samo kratko ustvrdili da je građevinska dozvola pravomoćna, “a sve da bi se i radilo o nezakonito izdanoj građevinskoj dozvoli Ministarstvo nema mogućnost poništavanja građevinske dozvole nakon stupanja na snagu Odluke Ustavnog suda RH”.

Oba dopisa možete u nastavku pročitati u cijelosti…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest