Maloljetnici sve ranije posežu za alkoholom, imuni nisu ni mladi Karlovčani – Hrvatska na trećem mjestu neugledne ljestvice

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/82213/maloljetnici-u-hrvatskoj-sve-ranije-posezu-za-alkoholom-hrvatska-na-trecem-mjestu-neugledne-ljestvice/?autoplay=false&src=kaportal_hr?autoplay=false&src=kaportal_hr

Prema istraživanju Europske agencije za istraživanje konzumacije alkohola i opasnih droga među školskom djecom Hrvatska je treća od 36 europskih zemalja prema broju maloljetnika koji piju alkohol.

Situaciju u Karlovcu dosta plastično oslikavaju puni parkovi mladih s pićem u ruci, te vikend navala na trgovačke centre u večernjim satima kad se opskrbljuju za izlazak. Iako gradska uprava u suradnji s policijom djeluje preventivno, ali i respresivno u svojim akcijama, činjenica je da se mladi opijaju i to uzima sve više maha.

Stoga idući mjesec počinje nacionalna kampanja sprečavanja maloljetničke konzumacije alkohola “Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne” kako bi se spriječila prodaja alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina.

KAportal.hr/Vijesti.rtl.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest