NEUMORNI RONIOCI

“Puntarska draga svima nam draga”: Karlovački i dugoreški ronioci i ove godine sudjelovali u eko – akciji u Puntu na otoku Krku

- U plavetnilo mora zaronilo je dvadeset i troje ronioca iz ronilačkih klubova KPA Karlovac, KPA Vodomar iz Duga Rese i KPA 3. maj iz Rijeke.

Ni ovogodišnja tradicionalna, 24. po redu edukativno – ekološka akcija Punatarska draga svima nam draga u Puntu na otoku Krku nije prošla bez Karlovčana i Dugorešana. 

Po pisanju portala Otok Krk, bilo je to okupljanje brojnih ljudi dobre volje, zaljubljenika u Punat i Puntarsku dragu u još jednoj edukativno ekološkoj akciji čišćenja podmorja i plaža u Puntarskoj dragi i Staroj Baški.

– U plavetnilo mora zaronilo je dvadeset i troje ronioca iz ronilačkih klubova KPA Karlovac, KPA Vodomar iz Duga Rese i KPA 3. maj iz Rijeke. Njima su se pridružili brojni Puntari čisteći plaže. Ronioce su pratili barkarijoli iz ŠRD Arbun i posada broda Dezinsekcije iz Rijeke. Umirovljenici su i ovom prilikom pokazali da njihova briga za okoliš ne prestaje. Posebno veseli veliki broj djece, mladih jedriličara JK Punat koji su svojim radom dokazali da je njihova ljubav prema moru i prirodi već sada na najvišoj razini, a ekološka svijest iznad brojnih starijih koji svojim ponašanjem ostavljaju neželjene tragove svog odmora. Svima na usluzi bili su dečki iz KD Črnika. Rezultat dobrovoljnog rada brojnih entuzijasta je pun kontejner – baja – kojeg su Ponikve odvezle na odlagalište. Iako se čini da je to puno, valja naglasiti da je zbog epidemije prošle godine izostala akcija pa je zadovoljstvo spoznajom da onaj edukativni dio dao i daje rezultate, piše portal.

Kolika je briga Puntara o okolišu svjedoči i prvi otpad, odbačena ledenica, pristigao na kopno. Dovezao ju je u ranim jutarnjim satima prije službenog početka akcije sa Prnibe jedan od osnivača akcije Puntarska draga svima nam draga – Petar Kopanica. Potvrda je to da za Puntare ne postoje općinske granice.

Ovakva događanja nezamisliva su bez obilne pomoći i podrške Marine Punat i Općine Punat te brojnih sponzora i donatora. Valja naglasiti da je cjelokupnu organizaciju, uspješno kao i uvijek do sada, provela TZ Punat na čelu s direktorom Brankom Karabaićem.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest