BOLJI VOZNI PARK

Sanitetski prijevoz pacijentima još dostupniji: Svi domovi zdravlja dobili nova vozila, karlovački dva

www.kazup.hr

Vozila su vrijednosti 2,6 milijuna kuna

– Zaposleni u sanitetskom prijevozu u svim domovima zdravlja daju izniman doprinos sigurnosti i kvaliteti obavljanja zdravstvenih usluga, svakodnevno prelaze velik broj kilometara zajedno sa svojim pacijentima i nastoje na što brži i sigurniji način doći do svojih odredišta. Samo u Karlovcu svaki dan 37 ordinacija obiteljske medicine upućuje svoje pacijente na preglede u razne zdravstvene ustanove, najčešće u Zagreb. Prijevoz pacijenata se obavlja od njihova mjesta boravka do zdravstvene ustanove i natrag, na dijalize, kemoterapije itd., kazala je Tatjana Šterk Tudić, ravnateljica karlovačkog Doma zdravlja, na današnjoj primopredaji vozila za sanitetski prijevoz.

Dva su za Dom zdravlja Karlovac, a po jedan za domove u Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Vojniću i Slunju, ukupne vrijednosti 2,6 milijuna kuna. Karlovačka županija izdvojila je dva milijuna, ostatak domovi zdravlja.

A ova nabava, po riječima dožupanice Vesne Hajsan Dolinar, nastavak je sustavnog ulaganja u zdravstvo Karlovačke županije i povećanje kvalitete i standarda zdravstvenih usluga. Od 2018. godine nabavljeno je 19 sanitetskih vozila ili 53 posto od ukupnog broja.

– Iduće godine okrenut ćemo se nabavi vozila za patronažne službe u domovima zdravlja, te u Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući, najavila je Hajsan Dolinar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest