Nema razloga za paniku – u Stožeru za zaštitu ne očekuju vodostaj iznad 730 cm, a Korana na 735

No, i ovi sadašnji su donijeli probleme u pojedine dijelove Karlovca, a zapovjednik Vatrogasne zajednice Goran Franković kaže da su sve operativne snage odradile svoj dio posla. Primjetni su i određeni pomaci, vidljiva unapređenja koja je bilo moguće napraviti.

– Bitno je da ne dođe do bespotrebnog uznemiravanja. Na svim lokacijama smo prisutni, a ako je građanima potrebna pomoć mogu je zatražiti i preko 112, 193 ili 192, poručio je Franković.

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/92458/kupa-i-korana-iako-sporo-i-dalje-rastu/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Građani moraju poštovati znakove

Rekao je da se snimaju područja na kojima bi se nivelacijom cesta, primjerice, moglo spriječiti da 20-ak naselja bude odsječeno, te upozorio građane da poštuju postavljene znakove kako bi se izbjegle nesreće.

Neki već postavili vreće s pijeskom

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da voda jest u nižim područjima u nekim gospodarskim objektima ili poljoprivrednim površinama, te da su ljudi postavili vreće pijeska znajući što se događa ako je vodostaj na 730 ili 750 centimetara. Ovaj put trebao bi biti daleko od 750. Kroz podvožnjak na Ilovcu, pak, trebalo bi se nesmetano prolaziti jer, do rekonstrukcije državne ceste i cjelovitog rješenja, karlovačke službe osigurale su “priručnim” rješenjima da bude prohodan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest