GRAD I OPĆINA

Kolegiji županice održani u gradu Ozlju i općini Kamanje – iz Karlovačke županije najavili potporu cijelog niza lokalnih projekata

Gradonačelnici Lidiji Bošnjak i načelniku Damiru Mateljanu prezentirano je niz projekta na kojim Karlovačka županija radi

Kolegij županice ovog ponedjeljka održan je u gradu Ozlju i općini Kamanje. Tako su gradonačelnici Lidiji Bošnjak i načelniku Damiru Mateljanu prezentirani projekti na kojim Karlovačka županija radi, a kako naglašavaju fokus je bio na radnim mjestima i obrazovanju, objavi Javnih poziva Karlovačke županije vezanih za gospodarstvo, zdravstvo, školstvo, sport, kulturu te tehničku kulturu.

Kako poručuju iz Karlovačke županije, gradonačelnica Bošnjak posebno je istaknula gradnju novog mosta u Gornjem Pokupju te je zahvalila Županiji na snažnom angažmanu i potpori u konačnom rješavanju dugogodišnjeg prometnog problema ovog kraja. Jedan od važnijih projekta za Grad Ozalj je dogradnja, proširenje te uređenje Doma zdravlja Ozalj u kojem je Karlovačka županija također imala vodeću ulogu. Sada je prioritet proširenje Osnovne škole Slava Raškaj te izgradnja školske sportske dvorane, na čemu Grad i Županija intenzivno rade.

– Mnogi su gradski projekti u pripremi, među kojim treba spomenuti Vatrogasni dom u Jaškovu, nastavak uređenja Poslovne zone Lug, Centar za posjetitelje Slava Raškaj, sanitarnu odvodnju uz Kupu i Dobru te druge manje, ali jednako važne projekte za život građana Ozlja. Karlovačka županija i dalje će podupirati vrijedne ozaljske projekte u cilju osiguranja boljih životnih i radnih uvjeta na ovom prostoru, dodaju iz Županije.

U Općini Kamanje načelnik Damir Mateljan prezentirao je lokalne razvojne projekte, kao što su uređenje i izgradnja nogostupa uz državnu cestu D228 i projekt međugeneracijskog centra u Društvenom domu.

Iz Karlovačke županije poručuju kako je na kolegiju dogovorena međusobna suradnja na realizaciji projekata izgradnje sustava odvodnje, bolje turističke valorizacije spilje Vrlovka i projekta Dorine kuće u okviru ovog lokaliteta, kao i zajedničkih aktivnosti pri realizaciji obnove željezničke pruge, čija trasa prolazi kroz Kamanje, što je dio zajedničkog međudržavnog projekta s Republikom Slovenijom.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest