Mladi HDZ-ovci: “SDP se zalaže za nevjerništvo i napušavanje, za nas je vjera temelj!” Za stav o pobačaju, kazali da pitamo Karamarka

– Što su nam iz koalicije s druge strane nudili u protekle četiri godine? Nudili su legalizaciju prostitucije, izbacivanje vjeronauka iz škola i legalizaciju lakih droga u ama baš sve svrhe. Apsolutno smo protiv svega toga jer su naše vrijednosti sasvim drugačije. To su čovjekoljublje, demokršćanstvo, obrazovanje, obitelj i dom, a ne nikakvo napušavanje, kazala je Majda Burić, HDZ-ova kandidatkinja Domoljubne koalicije na današnjoj predizbornoj tiskovnoj konferenciji Mladeži HDZ-a.

Zalaganje za bezvjerništvo

Kako je kazala, to je direktno zalaganje za bezvjerništvo i nevjerništvo, dok oni u HDZ-u smatraju da je vjera izuzetno bitna u svačijem životu i da čini temelj razvoja svakog mladog čovjeka. Zanimljivo, na novinarski upit kakav je stav Domoljubne koalicije prema pobačaju, s obzirom da je to i zakonska kategorija, rekli su da se pitanja odnose samo na nezaposlenost mladih. Burić je dodala da bi to ipak trebali pitati predsjednika stranke Tomislava Karamarka ili glasnogovornika Koalicije. Njezin je osobni stav, dodaje, da to nikad ne bi učinila.

Mladež HDZ-a pozvala je birače da njima daju svoj glas te se, u već poznatom tonu ove predizborne kampanje, obrušila na aktualnu Vladu Zorana Milanovića.

Vladin autogol

– Ova Vlada zabila si je autogol po pitanju politike prema mladima a zaboravlja da mladi jako dobro znaju igrati nogomet, dodala je Burić te u nogometnom žargonu dodala kako je vrijeme da im se sada zabije gol za pobjedu.

Predsjednik karlovačkog MHDZ-a Matija Furač, županijskog Matija Vuković, te Antonija Bekić iz izbornog stožera Svete Nedelje govorili su o aktualnoj politici za koju smatraju da je uzrokovala iseljavanje mladih i najveću nezaposlenost među mladima ikada. Furač je napomenuo da je čak 40 posto mladih do 29 godina nezaposleno te pitao, ako SDP tvrdi da se tjedno otvori 500 novih radnih mjesta, gdje su ti ljudi.

Protupožarna mjera

Domoljubna koalicija, navode u Mladeži, ustrajat će u tome da se za svako novorođeno dijete roditeljima isplati tisuću eura, dok su program zapošljavanja na stručno osoposobljavanje okarakterizirali kao lošim. Kažu, uništava tržište rada i demografsku sliku, te je to samo – protupožarna mjera.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest