Vatrogasna vježba uspjela – za svega tri minute uz OŠ Vladimir Nazor evakuirano 200 učenika

U velikoj pokaznoj vatrogasnoj vježbi, koja je danas održana na prostoru Osnovne škole Vladimir Nazor sudjelovali su vatrogasci DVD-a Duge Rese i Belavića te JVC Karlovac, piše portal DugaResa.net.

Ovo je redovna vježba koja se održava jednom godišnje i u kojoj se kontrolira sistem uzbunjivanja, koordinacija na intervenciji, ispravnost opreme i vozila, te suradnja s Javnom vatrogasnom postrojbom iz Karlovca. Vježba je u potpunosti uspjela, ali smo uočili problem kojeg ćemo u detaljnoj analizi vježbe istaknuti, a to je da treba ukloniti brezu kraj prilaza školi, jer ona u slučaju stvarne potrebe, ometa prilazak vatrogasnom vozilu za spašavanje s visina, odnosno auto ljestvama – kazao je Miro Mamić zapovjednik VZG Duge Rese. 

Na početku vježbe iz škole su evakuirani učenici, a ravnatelj škole Krešimir Božičević ističe kako je zadovoljan rezultatima. Za samo tri minute zgradu je mirno i bez panike napustilo 200 učenika. U simulaciji vježbe vatrogasci su uspješno pronašli i spasili jednog učenika koji je ostao zaglavljen u sanitarnim prostorijama. Na kraju je ugašen i požar na školskoj zgradi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest