BRAVO!

Karlovački inovatori briljirali na ARCA-i: Vratili se s tri zlatne i dvije brončane medalje, te posebnom nagradom Međunarodne federacije

Predstavili su se sa šest inovacija

Karlovački inovatori briljilari su na 19. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2021 i s nje se vratili s tri zlatne i dvije brončane medalje, te posebnom nagradom Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora.

Predstavili su se sa šest inovacija, za pet dobili nagrade.

– Sigurno da nas takav rezultat veseli i ponosni smo na naše vrijedne inovatore. Potajno smo se nadali medaljama jer smo za ovu ARCU odabrali selekciju zaista vrijednih inovacija, visokog stupnja inovativnosti, posebno onih koje su u primjeni u tvrtkama svojih autora, rekao je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Željko Kovač.

U konkurenciji oko 160 inovacija iz dvadeset zemalja, precizirali su u Udruzi, Zlatnom medaljom nagrađena je inovacija iz HS Produkta “Ćelija za robotsko pročišćavanje srha” čiji su autori Marko Filipović i Igor Stojković. Zlatnom medaljom nagrađen je i “BVM8 – Vibromonitoring kartica” grupe autora iz Turbocoma, a vrijednost te inovacije potvrđena je i posebnom nagradom Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora (IFIA).

Zlatna medalja osvojena je i u kategoriji mladih inovatora i to za Solarni automobil učenika i njihovih mentora iz Tehničke škole Karlovac, koji je bio i jedan od najatraktivnijih i najposjećenijih izložaka.

Uz tri zlatne, osvojene su i dvije brončane medalje i to za inovaciju grupe autora iz Aquaestila Plus, “Tehnologija za robotizirano brušenje akrilnih i kompozitnih proizvoda” te za rad studenta karlovačkog Veleučilišta Tomislava Tropčića s mentorom Adamom Stančićem, “Primjena računalnog vida u mehatronici”.

– Bez obzira što nije nagrađena medaljom, i “Zračna puška” Andrije Horvatina je zbog svog atraktivnog izgleda imala zapažen nastup, kazao je Kovač.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest