UKUSNI ZALOGAJI

Prvo izložba jela pa degustacija: U Trgovačko-ugostiteljskoj školi danas obilježavaju Međunarodni dan kuhara

Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja
kuharskih saveza (WACS) obilježavaju Međunarodni dan kuhara. Na
taj dan kuhari širom svijeta slave i promiču svoju struku, odaju
priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom
životu, ali i pomažu mlađim kolegama, odnosno uče ih, baš kao što
to rade nastavnici u Trgovačko-ugostiteljskoj školi

Zbog svega navedenog TUŠ će se ove godine po prvi puta
uključiti u obilježavanje ovog datuma pa će tako danas na
terasi školskog praktikuma “Pod starimi krovovi” biti pripremljen
izložbeni stol, uz druge popratne aktivnosti. Planirano vrijeme
trajanja cjelokupnog događaja je od 13 do 14 sati, s time da će u
vremenu od 13 do 13:30 stol i izlošci na njemu (topla i hladna
jela koja su učenici, pod stručnim vodstvom svojih mentora, sami
pripremili od namirnica karakterističnih za ovo doba godine) biti
strogo izložbenog karaktera, a nakon 13:30 sve što je izloženo
moći će se i degustirati. Uz jela učenici će pripremiti i
dekorirati dvorište škole također na temu jeseni.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest