SVE SLABIJI INTERES

Završen je Tjedan restorana – Karlovac predstavljao M90, sve manje restorana sudjeluje u nekad masovnoj manifestaciji

Sudjelovali su uglavnom restorani sa zagrebačkog i šireg splitskog područja, cijelu Slavoniju predstavljao je jedan jedini restoran, baš kao i područje Kvarnera.

Iza nas je 23. Tjedan restorana, a u javnosti se vrlo slabo ili
nikako moglo čuti o njemu. Je li uzrok pandemija ili nešto drugo
ne znamo, no donedavno izuzetno popularna manifestacija očito
izaziva sve manje interesa i među samim restoranima pa je s
nekadašnjih troznamenkastih brojki ove godine pala na samo 59
restorana iz cijele Hrvatske.

Možda je zaista riječ o učincima pandemije i lockdowna na
poslovanje, iako bi baš ovakve manifestacije trebale utjecati
pozitivno na vraćanje gostiju. Kako bilo, od spomenute brojke čak
je 41 restoran s područja Zagreba i okolice te Dalmacije, a ti
dalmatinski su, pak, gotovo svi sa splitskog područja. Iz cijele
Slavonije sudjelovao je samo jedan osječki restoran, s cijelog
Kvarnera, pak, samo jedan restoran iz Ičića.

Tako je i Karlovac imao jednog predstavnika, zapravo ne samo
Karlovac, već cijela regija “Karlovac, Lika i Gorski kotar”.
Riječ je o restoranu M90, koji je u Tjednu restorana sudjelovao s
tri prigodna jelovnika po sniženoj cijeni od 125 kuna.

Nažalost, i promotivne aktivnosti ove godine su bile slabije nego
inače pa vas o tome možemo obavijestiti tek sada, kada je sve već
završeno. Ako vas ipak zanima čime se inače dosta hvaljeni
restoran predstavio, ovo su bili jelovnici: 

JELOVNIK I

Predjelo: Carpaccio od sabljarke
Glavno jelo: Fileti orade u mediteranskom umaku, julien
povrće
Desert: Panna cotta sa šumskim voćem

JELOVNIK II

Predjelo: Cherry rajčice s mozzarelom, bosiljkom, domaći
kruh
Glavno jelo: Punjeni pureći filet s blitvom i sirom omotan
sezamom, krema od krumpira, salata
Desert: Torta od čokolade s narančama ( bez glutena)

JELOVNIK III

Predjelo: Svitci od tikvica s pastom od slanutka
Glavno jelo: Popečci od riže i povrća omotani sezamom, umak od
avokada, šarena miješana salata
Desert:  Domaća štrudla od jabuke

Uz svaki jelovnik išla je i čaša vina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest