TKD Karlovac ekipni pobjednik prijateljskog taekwondo turnira u Alessandriji (Italija)

Od petka do nedjelje, 30. 10. do 1. 11. u Alessandriji (Italija) članovi TKD Karlovac nastupili su na prijateljskom susretu bratimljenih taekwondo klubova iz Karlovca i Alessandrie.

Prvi meč s domaćinom iz Alessandrijom Karlovac je dobio sa 44:14, ekipu ”Novi Grad” iz Sarajeva pobijedili su sa 52:42, a zadnji meč s ekipom ”Jerusalem” iz Izraela slavili su s pobjedom od 48:18. Ovime je TKD Karlovac bio ekipni pobjednik turnira: 1. TKD Karlovac (Hrvatska), 2. TKD Novi Grad Sarajevo (BiH), 3. TKD Jerusalem (Izrael), 4. TKD Alessandria (Italija).

Za TKD Karlovac su nastupili: Nancy Magdić -53 kg, Goran Bunčić – 45 kg, Arijan Jelenović -58 kg, Borna Zlatarić -63 i Ivan Horvat – 68 kg.

Kao što je poznato suradnja gradova Karlovca i Alessandrije traje kontinuirano od 1996. godine i svake godine održavaju se takova dva prijateljska susreta. Prvi krajem travnja ili početkom svibnja u Karlovcu, a uzvratni u listopadu u Alessandrii. Statistički gledano to je 38. susret. Ovaj se sportski događaj uklapa i u dugogodišnju tradiciju bratimljenih odnosa dvaju gradova. Prije pet godine prijateljski susret klubova zamijenili smo ”Turnirom mira” što se posebno dopalo europskim parlamentarcima koji su tome dali punu potporu – ističe Miro Brežan, najpoznatiji karlovački tekvondaš, trener i sudac.

Gradske strukture vlasti upriličile su prijem za sportaše iz Izraela, BiH, Karlovca i Alessandrie koji su u opuštenoj atmosferi druženja kojom prigodom su karlovčani domačinu uručili poziv za jubilarni 20. susret slijedeće jubilarne.

Beršinić srebro, TKD Karlovac zlato

U Beogradu je u subotu, 31. listopada, održan 2. Srbija Kwon Poomsae Open, turnir A klase natjecanja u formama. U kimonu hrvatska taekwondo reprezentacije nastupila je i Karlovčanka Matea Beršinić, članica TKD Karlovac. Beršinić je osvojila odlično 2. mjesto. TKD Karlovac nastupio je u paru, Matea Beršinić i Ivan Kaić, a okitili su se zlatnom medaljom.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest