Dubovčaki 50+: Zasad udovoljeno samo zahtjevu o postavljanju spomen ploče na kuću Pfeffer

PENTAX DIGITAL CAMERA

Početkom rujna ove godine (5. 9. 2015.) 44 građana rođenih iu dubovačkom “mikro kvartu”, najstarijem dijelu te gradske četvrti koji se već 7. godinu okupljaju pod nazivom Dubovčaki 50+, potpisalo je na svom ovogodišnjem druženju, apel kojim su ukazali na probleme koji ih tište u tom njihovom gradskom mikro kvartu te ga odaslali na adresu gradonačelnika Karlovca Damira Jelića sa zamolbom da se aktivno uključi u rješavanje problema. Gradonačelnik je krajem rujna odgovorio na peticiju prezentacijom održanoj u Pivnici Đovi na Dubovcu na koju je doveo i nekoliko resornih pročelnika.

Na inicijativu Dubovčaka 50+ za smanjenjem brzine kretanja motornih vozila Marmontovom i ulicom Dubovac, da se zaštiti ulica od klizišta s Bastijančićeva vrta na Nemčićevu ulicu neposredno pred starom dubovačkom osnovnom školom, sanaciju povijesne kuće “Vinski” te da se na kuću gdje je nekada živio Leon Pfeffer postavi spomen ploča, zasad je udovoljeno samo jednom zahtjevu a to postavljanje spomen ploče na kuću Pfeffer.

U uvodom izlaganju zamjenica Gradske četvrti Dubovac Snježana Cindrić pozdravila je prisutne i poželjela još tješnju suradnju Gradske četvrti i građana koji se okupljaju oko udruženja Dubovčaki 50+.

Spomen ploču na kući Pfeffer s natpisom: “U ovoj je kući živio je Leon Pfeffer (1877. – 1952.) ugledni pravnik, sudac istražitelj atentata na austro-ugarskog prijestolonaljednika Franju Ferdinanda u Sarajevu 28. lipnja 1914. godine”, otkrio je potom zamjenik karlovačkog gradonačelnika, Dubovčak Dubravko Delić, kojom prigodom je između ostaloga rekao:

Spomen ploče su dokaz snažne povijesti našega grada i trebalo bi ih stavljati zbog naših novih naraštaja. Pozdravljam inicijativu Dubovčaka 50+ i Gradske četvrti Dubovac da na kuću u kojoj je godinama živio Leo Pfeffer postave spomen ploču. Vjerujem da će i njegova obitelj koja danas ovdje nije nazočna biti obaviještena za ovu hvale vrijednu akciju građana ove gradske četvrti.

Spomen ploču blagoslovio je župnik dubovački mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu na Dubovcu.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest