KRETANJE UNUTAR EU

EU razmatra nove preporuke: Ako ste triput cijepljeni, nije bitna epidemiološka situacija zemlje iz koje dolazite

RTL

Do protesta dolazi nakon odluke vlasti da Belgijci pet mjeseci nakon isteka druge, moraju primiti i treću, booster dozu

https://vijesti.rtl.hr/video/478130/eu-nesluzbeno-razmatra-nove-preporuke-ako-ste-triput-cijepljeni-nije-bitna-epidemioloska-situacija-zemlje-iz-koje-dolazite/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Masovni prosvjedi u Bruxellesu protiv COVID potvrda. Na jučerašnjem je uhićeno više od 60 ljudi, 15 je ozlijeđeno, među njima troje policajaca. U početku miran prosvjed, ubrzo je postao nasilan, kada se u blizini sjedišta Europske komisije, dio prosvjednika sukobio s policijom, na što im je ona uzvratila suzavcem i vodenim topovima.

Prema belgijskoj policiji, okupilo se oko 50 tisuća ljudi, a do protesta dolazi nakon odluke vlasti da Belgijci pet mjeseci nakon isteka druge, moraju primiti i treću, booster dozu kako bi i dalje s potvrdom ulazili u kafiće, kina i druga javna mjesta.

”Svima diljem Europe je dosta ovih mjera kojima vlast radi protiv nas. Uzimaju nam prava i slobodu”, komentirala je Skinny iz Belgije.

”Smatram da smo poput životinja za testiranje. Imamo sve te bogate obitelji i elite poput Rockfellerovih, koje vode ovaj svijet”, rekao je Coby iz Belgije.

”Želim natrag svoj stari život. Sada možemo raditi i ići na posao, ali se ne možemo zabavljati”, komentirao je Siegfriend iz Belgije.

Iz Bruxellesa javila RTL-ova reporterka Dajana Šošić koja je kazala kako je situacija danas u Belgiji mirna. Belgija se trenutno suočava s porastom broja oboljelih, no taj broj ne prati i broj hospitaliziranih. 

Jučer su se u Bruxellesu odvijali prosvjedi, a EU neslužbeno razmatra nove preporuke za kretanja i putovanja. Više ne bi bilo bitno kakva je epidemiološka situacija zemlje iz koje dolazite, već kakav je vaš zdravstveni status.

To bi značilo da čak i ako dolazite iz tamnocrvene zemlje kao što je Hrvatska, a primili ste tri doze cjepiva, da vam kretanje unutar EU ne bi bilo ograničeno. To su preporuke, no u Bruxellesu se nadaju da će i ostale članice te preporuke prihvatiti. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest