KARTA RATA 'CARA IZ KREMLJA'

Donosimo pregled što je do sada Putin uspio osvojiti svojom invazijom na Ukrajinu, gdje se vode najogorčenije borbe

RTL

Rusko ministarstvo obrane u priopćenju je potvrdilo da njihovi vojnici drže nuklearnu elektranu u Černobilu kako bi je, kažu, 'zaštitili'

https://vijesti.rtl.hr/video/483382/donosimo-pregled-sto-je-do-sada-putin-uspio-osvojiti-svojom-invazijom-na-ukrajinu-gdje-se-vode-najogorcenije-borbe/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Pogledat ćemo sada i na karti kako izgledaju ruski napadi. Njihovi tenkovi iz predgrađa ulaze u glavni grad Kijev. I dalje su pred Harkovom, drugim najvećim ukrajinskim gradom. Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca – sa sjevera iz Bjelorusije, s istoka iz Rusije, te na jugu s Krima. 

Na južnoj osovini borbe se vode oko grada Hersona, gdje su Rusi zauzeli ključni most preko Dnjepra i za grad Melitopolj, gdje je pogođena bolnica. Na sjevernom pravcu prema ruskim izvorima grad Černigiv je u okruženju. 

Rusko ministarstvo obrane u priopćenju je potvrdilo da njihovi vojnici drže nuklearnu elektranu u Černobilu kako bi je, kažu, “zaštitili”. A da će oružjem braniti glavni grad, potvrdio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest