DVOSTRUKO UBOJSTVO

‘Ti se makni, ovo nema veze s tobom’, rekao mu je u Pločama. Uskoro je ubio dečka (17), a potom i svog brata

RTL

'Čula su se četiri pucnja. Istrčao sam na balkon i ugledao sam tijelo kako leži na pločniku', svjedoči Pločanin. Jedan građanin od šoka morao i na Hitnu

Zločin kakav stanovnici Ploča ne pamte odigrao se jutros na ulicama njihova, inače mirnog grada. Muškarac je najprije iz automatskog oružja ubio maloljetnog susjedova sina, zatim na drugoj lokaciji i vlastita brata, da bi ga ubrzo na benzinskoj crpki policija Uhitila. 

Svjedoci su šokirani, poznanici žrtava utučeni te kao i istražitelji u potrazi za odgovorom: zašto ih je ubio? Ružica Đukić…

Nema utjehe! Mladi život zauvijek je ugašen. 17-godišnjak je krenuo na nastavu na koju nikad nije stigao. 

Pločanin Joško Štrbić: “Vidio sam, na žalost jutros. Između 7.40 i negdje 8.15 su se čula, po meni, četiri pucnja. Vjerojatno iz vatrenog oružja. Istrčao sam na balkon i s moga balkona ugledao sam tijelo kako leži na pločnika.” 

Gojko Despalatović kaže: “Zna je, otprilike, kuda mali ide i u školu i ubija ga, sa četiri hica iz puške… Jesan, ja sam čuja. Tu je meni dole brod, baš san bija kraj broda.”

Na drugom kraju grada, 15-ak minuta kasnije, ponovno su se začuli pucnjevi. Ubojica je ovoga puta likvidirao 52-godišnjeg brata. 

Svemu je svjedočio je muškarac koji je zbog šoka završio na Hitnoj pomoći. Njemu je ubojica netom prije ubojstva rekao: “Ti se makni, ovo nema veze s tobom.” Ubijeni muškarac bio je omiljen u Pločama i bavio se prodajom sekundarnih sirovina. Iako je bio branitelj, mirovinu nije primao. 

Jordan Jelčić, Ploče: “Jako dobar čovik kojeg sam sretao svako jutro u 5 sati kad bi se ja probudija, ispod balkona bi on prolazija sa svojin poznatim kolicima.”

Željko Trampa: “Ploče ostaju bez jednoga dobroga duha. To je bio dobri duh grada. Meni je… teško jer s njin sam bio dobar.”

Pomahnitali ubojica uhićen je pola sata kasnije na benzinskoj crpki u Opuzenu, izvan vozila s automatskim oružjem u ruci.

Iako policija još ne želi izlaziti s motivima u javnost, nagađa se da je riječ o osveti zbog stana. Ubojica je od prije bio poznat po nagloj ćudi. Nije se slagao s bratom, ali niti s obitelji ubijenog maloljetnika koji su mu neko vrijeme bili susjedi. 

Ina Žderić, ravnateljica Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama: “Jako nam je teško, tužni smo, tužni smo do bola. Svi smo u šoku. Ne možemo vjerovat da se ovo događa u našoj sredini i nama ovdje.”

Cijeli prilog o krvoproliću u Pločama možete pogledati ovdje:

https://vijesti.rtl.hr/video/487552/ti-se-makni-ovo-nema-veze-s-tobom-rekao-mu-je-u-plocama-a-uskoro-je-ubio-decka-17-a-potom-i-svog-brata/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest