brojna utapanja

Načelnik PU karlovačke o migrantskim prelascima rijeka: ‘Najfatalnija rijeka je Mrežnica’

RTL

Načelnik PU karlovačka pojašnjava kako je Mrežnica središnja rijeka

https://vijesti.rtl.hr/video/491718/nacelnik-pu-karlovacke-o-migrantskim-prelascima-rijeka-najfatalnija-rijeka-je-mreznica/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr
Nakon tragediju u kojoj su poginula dva migranta, što policija poduzima da bi spriječila migrante i ovako opasne situacije, i na koncu spasila im život?

”2018. godine do danas, što se tiče utapanja iz migrantske populacije, mi ih bilježimo 25. Najfatalnija rijeka je Mrežnica, od 25 slučajeva 13 ih se dogodilo na Mrežnici, a samo ove godine tri”, rekao je načelnik PU karlovačke Darko Bratić.

Bratić pojašnjava kako je Mrežnica središnja rijeka. Prva rijeka koju migranti prelaze je Korana, čije se korito lako može forsirati. Mrežnica je nakon toga, a iduća je Dobra. A na granici sa Slovenijom je Kupa.

”U zadnjih nekoliko mjeseci bilježimo sve veću prisutnost Kubanaca, uz standardne Afganistance, Pakistance i povremeno stanovnike zemalja Afrike”, rekao je Bratić.

”U natrag zadnjih godinu dana sve više migranata prilikom kontakta s policijom traži azil. To prije nije bilo slučaj”, dodaje Bratić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest