Starijim i nemoćnim stanovnicima Popović Brda i Gornje Trebinje pomoć stiže zahvaljujući projektu “Nismo sami”

Tridesetero starijih, nemoćnih i siromašnih stanovnika Popović Brda i Gornje Trebinje bar idućih 11 mjeseci neće biti samo zahvaljujući projektu “Nismo sami” Turbine promjena.

Udruga će ga, rečeno je na današnjoj pressici, do 30. rujna iduće godine provoditi s Gradom i Centrom za socijalnu skrb, financirati sa 150.000 kuna Ministarstvo socijalne politike i mladih, a osim što će donijeti pomoć u kuće onih kojima je pomoć potrebna, stvorit će i prostor za okupljanje djece i starijih u školi u Trebinji.

– Prikupljat ćemo pomoć, naši će volonteri pomagati u kućanskim poslovima, uređenju okućnica, čišćenju snijega, nabavi namirnica, odlascima liječniku, a u nekadašnjoj školi u Trebinji bit će uređena jedna prostorija u kojoj će biti i edukacija o korištenju računala i interneta, najavio je voditelj projekta Emanuel Cipurić.

Službeni automobil ustupit će Grad, koji je Udruzi idućih 10 godina i dao na korištenje zgradu škole.

Uređenje prostorije u kojoj će se stanovnici okupljati tek je prvi korak jer, po riječima predsjednika Žarka Latkovića, Turbina promjena novim projektima namjerava osigurati novac za daljnje uređenje i zgrade i okoliša od 9.000 četvornih metara na kojem planiraju urediti i manje dječje igralište.

– Uvjereni smo da će i pomoć starijim, nemoćnim i siromašnim osobama biti nastavljena sljedećim projektima kojima ćemo se prijavljivati na novim natječajima, najavio je Latković.

A projekt koji upravo traje, po riječima dogradonačelnice Marine Kolaković, ima dva dobra cilja: pomoć starijim osobama i poticanje volonterizma.

– Želimo da se naši stariji sugrađani, ako i jesu sami, ne osjećaju napušteno, naglasila je Kolaković, dodavši da je sigurna da će ovaj projekt zaživjeti i pokrenuti i druge namijenjene starijim i osobama u potrebi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest