kakav megacar

Policajac u Slunju službenim vozilom nepropisno pretjecao drugog policajca, pa mu ovaj “stisnuo” kaznu – na kraju priznao krivnju, pa molio da mu ne uzmu vozačku!

Nestrpljivi policajac je priznao počinjenje prekršaja i obećao da u buduće više neće praviti probleme.

Čin iskusnog slunjskog policajca Ivana O. netko će nazvati bizarnim, a mnogi herojskim, no u svakom će slučaju ući u anale. On je u središtu Slunja kao policajac na dužnosti u službenoj odori i za volanom službenog vozila uočio drugog policajca, Tomislava P. (29), također u službenoj odori i za volanom službenog policijskog vozila, kako pravi prometni prekršaj te mu odrezao kaznu.

Mlađi kolega se žalio, pa se našao na Prekršajanom sudu u Slunju, priznao je prekršaj, ali je molio da mu ne oduzmu vozačku dozvolu, čemu su udovoljili, pa je prošao samo sa 3.000 kuna novčane kazne.

Mladi policajac, inače iz Zaprešića, 26. siječnja prošle godine oko 20.15 sati je kroz Slunj upravljao u smjeru Plitvičkih Jezera. U tom trenutku ispred njega je u policijskim vozilu bio slunjski policajac Ivan O. koji je usporavao na pješačkom prijelazu na Trgu dr. Franje Tuđmana 1, kako bi propustio pješaka, koji je nailazio s lijeva.

Umjesto da stane iza njega te također propusti pješaka, mladi je policajac obavio pretjecanje kolege, pa tako ugrozio pješaka. Slunjski kolega mu to nije oprostio, štoviše, prekršajno ga je prijavio.

Sud je zakazao ročište u ožujku ove godine, prijavljeni policajac se nije pojavio, ali je sudu dostavio pisanu obranu. U njoj je priznao počinjenje djela i izrazio kajanje ustvrdivši kako se radi o izoliranom slučaju, da nije osuđivan, te da mu je vozačka dozvola nužno potrebna jer radi kao policijski službenik, pa moli da mu ne oduzmu vozačku dozvolu, očito znajući da mu “visi”.

– Razvidno je da okrivljenik do sada nije prekršajno osuđivan što dokazuje da je urednog ponašanja u prometu. Sud prema okrivljeniku Tomislavu P. nije izrekao predloženu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom «B» kategorije jer bi zaštitna mjera bila prekomjerni teret koji bi ugrozio radno mjesto okrivljenika a time i egzistenciju istog, obrazložio je svoju odluku Općinski sud u Slunju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest