VREMENSKA PROGNOZA

Vikend prognoza: Danas i sutra iskoristite vrijeme za boravak na otvorenom, u nedjelju već slijedi promjena

RTL

Rijetko u Gorskom kotaru, Lici ili oko slavonskog gorja postoji mala vjerojatnost za lokalno kraći pljusak ili slabu kišu

https://vijesti.rtl.hr/video/493364/vikend-prognoza-danas-i-sutra-iskoristite-vrijeme-za-boravak-na-otvorenom-u-nedjelju-vec-slijedi-promjena/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Pod prevladavajućim smo utjecajem anticiklone sa sjeverozapada kontinenta. Poremećaji se nalaze još daleko od naših krajeva, a računati treba još samo danas i na vjetrovite prilike, osobito na moru.

Petak

Podjednako stabilno kao i jučer, ali još sunčanije, duž Jadrana opet vedro. Sredinom dana će doći na kopnu do umjerenog razvoja oblaka, ali tek rijetko u Gorskom kotaru, Lici ili oko slavonskog gorja postoji mala vjerojatnost za lokalno kraći pljusak ili slabu kišu.

Ostaje razmjerno vjetrovito, posebice duž obale gdje će biti jakih i olujnih, prijepodne pod Velebitom i orkanskih udara bure.

Jutro će u unutrašnjosti malo svježije, po gorskim kotlinama čak moguće i uz slab mraz. Danju zato posvuda barem za nijansu ugodnije. Bit će to temperatura oko 20 °C, malo više na  Jadranu, a niža u višim gorskim krajevima.

Vikend na moru

Na Jadranu vikend prilično sunčan, miran i topao, osobito u subotu kada će još uvijek izostajati ikakvi oblaci. Zato se u nedjelju poslijepodne na sjevernom Jadranu očekuje porast naoblake, a na širem riječkom području je moguć i kakav kraći pljusak praćen grmljavinom. U Dalmaciji ostaje još stabilno uz dosta sunca, a promjenjivije će duž cijele obale biti početkom idućeg tjedna.

Vikend na kopnu

Ako treba birati dan za provesti u prirodi svakako je to subota kada će biti sunčano, suho i ugodno, a treba računati samo na prolazno malo hladnije jutro. Već u noći na nedjelju stiže postupno sve više vlage i oblaka, a u nedjelju poslijepodne će biti i nestabilno uz grmljavinske pljuskove. Kiša najprije u gorskim područjima te u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima zemlje, a promjenjive prilike uz barem malo kiše nastaviti će se idućeg tjedna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest