POSLJEDNJE ZBOGOM

Tužne scene u Beogradu! Otac Mateja Periša stigao u crkvu gdje je dovezeno tijelo njegova sina

Davor Javorovic/Pixsell

Nenad Periš doputovao je u Beograd nakon vijesti da je u Dunavu pronađeno tijelo njegovog sina

Tijelo Mateja Periša bit će izloženo u crkvi u Beogradu gdje će ispraćaj predvoditi beogradski nadbiskup i mitropolit Stanislav Hočevar. Pogrebnim vozilom tijelo je dovezeno u crkvu Svetog Ante u Beogradu u 14.20 sati i nakon toga izloženo u crkvi.

Ulazak je dozvoljen samo obitelji i prijateljima stradalog mladića. Nakon ove ceremonije, tijelo će otići za Split.

Matejev otac Nenad Periš doputovao je u Beograd nakon vijest da je u Dunavu pronađeno tijelo njegovog sina koji je u Beograd otišao na proslavu Nove godine, kada je i nestao.

Ispred crkve u Beogradu okupili su se i neki građani koji se žele oprostiti od Mateja, javljaju srpski mediji. Uglavnom u ruci nose jedan cvijet. Stigao je i hrvatski veleposlanik u Beogradu.

Obdukcija je razriješila misterij o načinu smrti Mateja Periše te je utvrđeno da se 27-godišnji Splićanin utopio u zaleđenom Dunavu. Potraga za Matejem je završena, ali se i dalje postavljaju mnoga pitanja oko njegova nestanka iz kluba ‘Gotik’. Neki odgovori bit će poznati nakon analize njegova mobitela.

Prema riječima sudskog vještaka Branislava Blagojevića, za početak je najvažnije u kakvom je stanju telefon koji je pronađen zajedno s tijelom te ima li na njemu mehaničkih oštećenja.

“U 99 posto slučajeva u kojima sam radio s ovakvim ili sličnim telefonima od telefona ne ostaje ništa, pogotovo ako je tako dugo u vodi. Međutim, kartica se nakon toliko vremena može spasiti, a MUP iz njega može iščitati podatke, posebno one iz posljednjih dana koji će definitivno značiti u istrazi”, rekao je za srpski Blic.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest