ZAVRŠENA POTRAGA

Ravnatelj Civilne zaštite o pronalasku aviona Cessne: Svi putnici su poginuli. Koliko znam, avion nije imao crnu kutiju

RTL

U avionu su bile četiri osobe. Pilot je Švicarac, dvoje putnika ima njemačko državljanstvo, a jedan hrvatsko

U šumovitom i brdovitom predjelu Bročanca na slunjskom području, 10 minuta hoda od zadnjih kuća pronađen je točno u 10:50 nestali avion Cessna, izvijestio je prvi Jutarnji list.

“Imamo pronalazak”, javio je jedan tim letača koji je dronom pretraživao šire područje Brončanca. Javljeno je to preko radio veze u bazu.

U bazu su javljene i točne koordinate lokacije.

“Vidim dijelove repa, krila i kabine”, rekao je letač koji je našao avion. Cessna je jučer nestala s radara na slunjskom području oko 11:20 sati, a u njoj je bio pilot i još tri osobe. Jedna je, prema neslužbenim informacijama, hrvatski državljanin. Avion je letio iz Splita za Njemačku, a pilot je prije pada poslao poziv u pomoć.

Njegov mobitel u potrazi nije lociran.

– Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih, rekao je Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut na konferenciji za mediji po pronalasku aviona. 

Sad slijedi kriminalistička istraga, a svoj dio istrage preuzet će i glavni zrakoplovni istražitelj. Istraga nije završena danas, ona će još potrajati, dodao je Trut.

– Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Potražni kamp ostaje na ovome mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati u izvlačenju letjelice i poginulih, rekao je ravnatelj Civilne zaštite. 

Kako piše Jutarnji list, policija je blokirala prilazak mjestu nesreće s državne ceste D1.

FOTO: Jutarnji list, Mario Pušić

Potraga za nestalim zrakoplovom Cessna, unatoč teškim vremenskim uvjetima, trajala je i ovu noć, a od jutra je intenzivirana te je uključeno preko 350 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite, policije, HGSS-a, vatrogasaca i lovaca.

U pretragu je uključeno 26 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s dva drona i dva kvad vozila, 7 djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, 184 pripadnika HGSS-a, 114 policajca, 29 vatrogasaca te tri lovca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest