ODABRANI NAJBOLJI

Foto natječaj “Volim svoju županiju” – najbolju fotografiju Karlovačke županije usnimio je Mario Ornik

Foto natječaj “Volim svoju županiju” 2022. je završio, a stručni žiri je odabrao najbolje fotografije koje su amaterski i profesionalni fotografi slali sedmu godinu zaredom kako bi pomogli ispričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

Predsjednica stručnog žirija i ove je godine bila naša proslavljena fotografkinja Mare Milin. Uz Mare, o najboljim su fotografijama odlučivali Franca Moscarda iz Istarske, Petra Vadlja iz Međimurske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije.

Žiri je odabrano 21 fotografiju – po jednu iz svake županije, a osim te kategorije, sudionici su se mogli natjecati u još dvije: fotografija s najvećim brojem glasova prikupljenih putem Facebooka unutar aplikacije volimzup.hr te najbolja fotografija snimljena dronom.

Najviše glasova, gotovo 2000, osvojila je fotografija Zamišljena sjenica, autora Dorijana Delosta iz Primorsko-goranske županije. Najbolja dronska fotografija također je snimljena na području Primorsko-goranske županije, a radi se o Marini Punat autora Vladimira Bogovčića.

Prva tri mjesta prema mišljenju stručnog žirija zauzele su sljedeće fotografije:

Zamagljen, Mary Crnković Pilaš – Grad Zagreb
Čuvar stada, Antonio Oršulić – Dubrovačko-neretvanska županija
Snježna kapelica, Goran Lončar – Vukovarsko-srijemska županija

Autor najbolje fotografije Karlovačke županije, pak, je Mario Ornik s fotografijom “Maglovito jutro”. Naslovna fotografija je najbolja po izboru glasača, a evo i najljepše fotografije iz naše županije:

Otvorenje izložbe “Volim svoju županiju” održat će se 6. srpnja u Slavonskom Brodu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest