svečanost

U Tounju su obilježili Dan općine, u goste im je došla županica Martina Furdek Hajdin, ali ne praznih ruku

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja pripadnicima vatrogasnog društva, vlč. Josipu Štefančiću te gospodarskim subjektima koji su svojim djelovanjem i trudom dali veliki doprinos za razvoj općine.

Općina Tounj obilježila je jučer svoj Dan, a svečanoj sjednici je nazočila županica Martina Furdek Hajdin. Tijekom jutra, na groblju u Tounju položeni su vijenci i zapaljene su svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Na svečanoj sjednici županica Martina Furdek Hajdin čestitala je svim mještanima Općine Tounj njihov dan i istaknula: “Zalažemo se da zajedno ostvarimo projekte koji će nam osigurati bolje uvjete za život i ostanak u ovom kraju. Imamo prekrasnu, raznoliku i povijesno značajnu županiju te će udruživanje općina u turističku zajednicu pomoći turizmu i gospodarstvu u daljnjem razvitku. Karlovačka županija uvijek će biti potpora u svemu što Općina čini za dobrobit mještana.” – javili su iz Županije.

Tom je prilikom predala Ugovor o sufinanciranju projekta “Izvođenje asfalterskih radova na nerazvrstanoj cesti Meašići – Filipovići – Rebrovići u naselju Rebrovići”, vrijednosti 90 tisuća kuna, koji je Općina Tounj ostvarila temeljem Programa poticanja ravnomjernog razvitka Karlovačke županije u 2022. godini. Za navedeni Program, Karlovačka županija je u 2022. godini osigurala 1,6 milijuna kuna u cilju poticanja provedbe projekata od značaja za ujednačeni razvitak županije.

Načelnik Općine Tounj Ivica Sopek naglasio je dobru suradnju sa Karlovačkom županijom, a ponajviše u pogledu obrazovanja i pružanja zdravstvene zaštite mještanima Općine i okolnih mjesta. U Tounju je prije tri godine otvoren prvi predškolski odgojno – obrazovni program pri Područnoj školi Lucije Capan Tounj. Danas u vrtić polazi 19 djece u dobi od 3 do 7 godina. Obzirom na popunjenost kapaciteta, u tijeku je realizacija programa male škole koju bi pohađala djeca neposredno prije polaska u školu. Županija je sufinancirala nabavku zubarske stolice s opremom kako bi dentalna usluga bila kvalitetnija i potpunija.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja pripadnicima vatrogasnog društva, vlč. Josipu Štefančiću te gospodarskim subjektima koji su svojim djelovanjem i trudom dali veliki doprinos za razvoj općine.

Načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić čestitao je mještanima Dan općine Tounj u ime Općine Vojnić te u ime Hrvatske zajednice općina. Svečanoj sjednici nazočili su i načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović te ravnateljica Osnovne škole Josipdol Anđelina Božičević.

Nakon svečane sjednice održana je Sveta misa u Crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Tounju koju je predvodio krčki biskup mons. Ivica Petanjek.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest