NA PANTOVČAKU

Hrvatski sokolari na prijemu kod predsjednika Republike – Šegrt Milanovića informirao o velikom postignuću i budućim planovima

foto Ured predsjednika RH

Kako nam je rekao Šegrt, predsjednik je odvojio četrdesetak minuta svoga vremena u kojem se vrlo detaljno informirao o hrvatskom sokolarstvu.

Hrvatski sokolari danas su bili na svečanom prijemu u Uredu predsjednika Zorana Milanovića a zahvaljujući velikom uspjehu. 

Hrvatsko sokolarstvo koji predvodi Hrvatski sokolarski klub osnovan u Karlovcu uvršeno je na  prestižnu svjetsku UNESCO listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Tako su danas, posve zasluženo članovi kluba predvođeni predsjednikom Viktorom Šegrtom iz Karlovca bili gosti predsjednika Republike na Pantovčaku.

– Uz Šegrta prijemu su razočili potpredsjednik Hari Herak iz Istre, tajnik Zlatko Habuš iz Međimurja te nekolicina ostalih članova sokolarskog kluba. Nakon uvodnog protokola predsjednik Milanović je održao sastanak sa članovima kluba u svome uredu.

Kako nam je rekao Šegrt, predsjednik je odvojio četrdesetak minuta svoga vremena u kojem se vrlo detaljno informirao o hrvatskom sokolarstvu. 

– Osim informacija o samom lovu sa sokolarskim pticama, predsjednik Milanović je upoznat i sa potencijalom koje sokolarstvo nudi kroz lovni turizam, biološku zaštitu pomoću sokolarskih ptica te mogućnost oživljavanja starih dvoraca kroz prezentaciju tradicije sokolarenja, rekao je Šegrt.

 Na kraju sastanka predsjednik Milanović častitao je Hrvatskom sokolarskom klubu na velikom postignuću i UNESCO priznanju što je važna stvar za Republiku Hrvatsku na svjetskoj razini.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest