RADNO LJETO

Kamp Selce i ove godine okupio mlade rukometaše iz Karlovačke županije, posjetio ih i reprezentativac Manuel Štrlek

Ove godine je posebno kvalitetan kamp iz razloga što je bio veliki broj stručnih trenera sa najvišim licencama. Radilo se kroz individualni i kolektivni pristup, a to je nešto što će se osjetiti u razvoju sportaša, kazao je šef kampa Miloš Đanković

Preko 80 mladih rukometašica i rukometaša iz Karlovca, Ozlja, Duge Rese i Krnjaka u organizaciji RK Škole rukometa Karlovac trenutno boravi u Hostelu Selce. Pod vodstvom Miloša Đankovića i stručnog stožera u dva tjedna koliko rukometaši borave u Selcu održavaju se treninzi i pripremne utakmice, a u slobodno vrijeme organizirane su brojne zabavne aktivnosti. 

Posljednjeg dana priprema polaznike rukometnog kampa je posjetila županica Martina Furdek-Hajdin.

– Drago mi je što se nastavlja ova hvalevrijedna tradicija gdje mladim generacijama iskusni treneri prenose svoja znanja, uče ih timskom duhu i svim dobrobitima koje sport donosi. Hvala i Milošu Đankoviću što svojom upornošću i sportskom hrabrošću nije odustao od organizacije kampa čak ni u vrijeme pandemije kada su mnoge aktivnosti bile zaustavljene, kazala je županica. 

Kroz rukometni kamp prošlo je 140 polaznika i to dječaci i djevojčice rođeni 2007. do 2015. godine. Šef kampa, kako ga od milja zovu, Miloš Đanković predstavio je županici aktivnosti koje stručno vodstvo radi sa polaznicima tijekom trajanja kampa. 

– Ove godine je posebno kvalitetan kamp iz razloga što je bio veliki broj stručnih trenera sa najvišim licencama. Radilo se kroz individualni i kolektivni pristup, a to je nešto što će se osjetiti u razvoju sportaša. Naš kamp je posjetio i reprezentativac i olimpijac Manuel Štrlek, a to je bio poseban doživljaj za sve dionike kampa. Ovo je jedan pokazni primjer izvrsne suradnje između Županije, Grada kao vlasnika, rukometne škole kao pokretača i Hostela Selce kao domaćina, kazao je Đanković.

U Hostel Selce je u posljednjih pet godina uloženo preko 5 milijuna kuna, a kako ističe direktor Hostela Dario Smojver to je tek početak, jer planovi za unapređenje su veliki.  Novouređeni prostori i stručno osoblje Hostela Selce također je zaslužno da će djeci ovaj boravak ostati u divnom sjećanju.

– Hostel Selce već je dugi niz godina domaćin malih rukometašica i rukometaša. Riječ je o jednom o kampova sa najdužom tradicijom što mu daje jednu dodatnu vrijednost. Po njegovom modelu i uzoru su izrasli i mnogi drugi kampovi. Iz godine u godinu značajno raste kvaliteta, a ove godine su uključena i djeca izvan Karlovačke županije. Slobodno možemo reći da u Karlovcu nema osobe koja je postala rukometaš, a da dio svoje rukometne karijere nije izgradila na ljetnim pripremama u Selcu, istaknuo je Smojver. 

Inače, Karlovačka županija financira rad Rukometne škole Karlovac s 30 tisuća kuna kroz natječaj Zajednice športova Karlovačke županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest