Nacrt proračuna vrtić na Rakovcu odredio kao najveći gradski projekt u 2016. – u HDZ-u tvrde da neće biti novih gradskih nameta

Osim manjeg priljeva novca s državne razine, novi proračun obilježavaju i katastrofalne poplave. Mandić je iznio podatak da Karlovčani na godišnjoj razini putem naknada Hrvatskim vodama uplate oko 13 milijuna kuna.

Poseban status

– Ispada su sami platili sve što su Hrvatske vode odradile u gradu. Karlovac mora inzistirati da dobije poseban status u Hrvatskoj što se tiče poplava i bez obzira tko bude na čelu Vlade, tražimo i gradska uprava mora učiniti da Karlovac dobije jasne stavove oko rješavanja obrane od poplava. Karlovac svoje radi, država je dužna da preuzme dio odgovornosti, rekao je Mandić.

Mandić je rekao da će se provoditi i projekt “KA kvart” vezan na projekte gradskih četvrti i mjesnih odbora, ali i pohvalio dužnosnike kako su smanjenjem svojih prihoda proračunu u pet godina uštedjeli 2,5 milijuna kuna.

Zakladi ime Nikole Tesle

Projekte RibarKA, karlovačkog akvarija, novi život Dubovca i druge koji su započeti i idu dalje spomenula je vijećnica Marijana Tomičić, dok je predsjednik Mladeži HDZ-a Matija Furač rekao da je u nacrt proračuna ubačena i njihova inicijativa za osnivanje Zaklade za izvrsnost i inovativnost. Zaklada, koja će po svemu sudeći nositi ime Nikole Tesle, bit će od Grada potpomognuta sa 80 tisuća kuna, dok će drugi projekt Mladeži, onaj Poduzetničkog inkubatora ipak pričekati malo bolje dane i još puniji proračun.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest