strana na autocesti

Strava na A4: Poljski bus sletio s autoceste, poginulo najmanje 12 ljudi, ozlijeđene 43 osobe. Išli su za Međugorje

Foto ilustracija: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Prema prvim informacijama, do slijetanja autobusa je došlo na potezu od Brezničkog Huma do Komina, u smjeru Zagreba, oko 5:30h


Autobus poljskih registarskih oznaka u subotu ujutro sudjelovao je u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A4 Zagreb-Goričan. Poginulo je najmanje 12 ljudi, potvrdili su nam u policiji. Ozlijeđene su 43 osobe. Kako doznajemo, 18 unesrećenih je prebačeno u zagrebačke bolnice, po šest u KBC Zagreb, KB Dubrava i Traumatološku kliniku u Draškovićevoj ulici, piše Jutarnji.hr.

Prema informacijama koje ssu dobili iz KBC-a Zagreb, dovezeno im je 6 pacijenata, od kojih je nažalost jedan umro nakon pokušaja reanimacije. Jedan pacijent ima teški prijelom potkoljenice i trenutno se nalazi na operaciji. Tinejdžerica je dovezena s nagnječenjem pluća, a CT je pokazao da ima i nagnječenje jetre kao i ozlijeđenu slezenu pa će i ona morati na operaciju. Ostalih troje pacijenata imaju prijelome, međutim oni ne zahtijevaju operativne zahvate.

U KBC-u Zagreb zbog nesreće su otvorene dvije operacijske sale i pozvani su traumatolog i vaskularni kirurg.

U KB Dubrava također je dovezeno 6 pacijenata, svi su teško ozlijeđeni, riječ je o dva muškarca i 4 žene. Jedna gospođa ima jako teške ozljede, mora na operaciju, ima prijelom zdjelice, natkoljenice i slomljena rebra tako da je smještena u jedinici intenzivnog liječenja. Jedan gospodin ima pomak kuka i prijelom nadlaktice, jedan je dobio udarac u glavu i puno posjekotina po tijelu te je na promatranju.

Prema prvim informacijama, do slijetanja autobusa je došlo na potezu od Brezničkog Huma do Komina, u smjeru Zagreba, oko 5:30h. U varaždinskoj Policijskoj upravi navode da je točna lokacija između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. U autobusu su bili hodočasnici koji su bili na putu za Međugorje.

Zasad nema službenih informacija o uzrocima ove nesreće kao ni o okolnostima u kojima je do nje došlo, ali neslužbeno se barata s tezom da je vozač najvjerojatnije zaspao za upravljačem, navodi Jutarnji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest