UDRUGA ZVONČIĆI

Dramske i likovne radionice za djecu s teškoćama u razvoju održavat će se i ove godine, program financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade

Udruga Zvončići

Projekt "Zajedno je lakše" u kojem su po prvi puta u Karlovačkoj županiji provodili dramske i likovne radionice za djecu s teškoćama u razvoju vođene od strane stručnjaka prošle godine bile su jako dobro prihvaćene

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić svečano je uručila ugovore za provedbu projekata usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. Sukladno odluci o raspodjeli financijskih sredstava u ovoj godini odobrena su sredstva u iznosu od 5.090.926,75 kuna te će se navedenim iznosom osigurati financijska potpora za 72 projekta Udruga civilnog društva.
 
Sredstva su dodijeljena i karlovačkoj udruzi za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići. Kako je za KAportal kazala predsjednica udruge Snježana Čop, prošle godine prijavili su projekt “Zajedno je lakše” u kojem su po prvi puta u Karlovačkoj županiji provodili dramske i likovne radionice za djecu s teškoćama u razvoju vođene od strane stručnjaka koje su bile jako dobro prihvaćene. 

– Vođeni dobrim iskustvom ove godine smo ponovno prijavili isti projekt kao nastavak dobre prakse u suradnji s partnerom Gradom Slunj. Središnji državni ured za demografiju i mlade prepoznao je naš projekt i odobrio je financiranje u 100 posto traženom iznosu od 100 tisuća kuna. Projekt traje od rujna ove godine do srpnja slijedeće godine, pojasnila je Čop. 

Državna tajnica Josić istaknula je važnost međusobne suradnje između Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Udruga civilnog društva koje obuhvaćaju svojim djelovanjem veliki broj korisnika i ciljnih skupina s istim ciljem osnaživanja, ravnopravnosti i podrške u odgoju djece i mladih i roditeljstvu kao i zaštiti zdravlja trudnica i novorođenčadi. 

– Ovo je druga godina suradnje s organizacijama civilnog društva koje se bave roditeljstvom i podrškom roditeljstvu s naglaskom na ulogu educiranja i informiranja roditelja. Sinergijom sviju dolazimo do zajedničkog cilja osnažujući partnerstva udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata usmjerenih podršci roditeljstvu, istaknula je državna tajnica te još jednom zahvalila svima na dosadašnjoj i budućoj suradnji uz uspješnu provedbu projekata.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest