Nakon fijaska s izvješćem o radu CGO, SDP ponovo pozvao: Smijenite Marčetića iako je u HDZ-u

– Pozivamo vodstvo Županije na čelu sa županom Ivanom Vučićem da budu savjesni u rješavanju problema i bez obzira na to što je gospodin Marčetić član vladajuće stranke u županiji (HDZ) smjene dotičnog direktora i, umjesto uhljeba, na mjesto direktora što prije na transparentan i javan način odaberu najstručniju osobu da ovaj najvažniji projekt za Karlovačku županiji dovede do kraja jer projekt mora biti završen do 2018. godine, pozvo je karlovački SDP.

Priopćenjem koje potpisuju Marina Novaković Matanić i Žarko Latković podsjećaju da su i prije mjesec dana zatražili ostavku direktora Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije Zdravka Marčetića “radi uočenih niza nepravilnosti u radu na koje je upozorio i sam Fond za zaštitu okoliša koji je pozvao direktora na očitovanje vezano uz uočene nepravilnosti” te da su i tada iskazali sumnju “da nije sposoban voditi ovako velik i važan projekt za cijelu Karlovačku županiju.”

Da su njihove tvrdnje istinite, misle da se pokazalo i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Na njoj, podsjetimo, izvješće o prošlogodišnjem radu Centra nije prošlo.

– Kako su jučer svi vijećnici, bez obzira na stranačku pripadnos,t odbili predloženo izvješće gospodina Marčetića, te na taj način jasno pokazali da se ovakvim rukovođenjem Centra dovodi u pitanju njegova izgradnja i financiranje, a uz sagledavanje problema koji mogu nastati njegovom neizgradnjom kao što su zatvaranje odlagališta Ilovac 2018. godine (jer nitko ne može jamčiti da će Ministarstvo dati odobrenje za rad nakon tog roka), tražimo od Karlovačke županije i svih ostalih suvlasnika da hitno u interesu građana smjene nesposobnog direktora Centra gospodina Marčetića. Želimo naglasiti da bi ostanak gospodina Marčetića kao direktora i neizgradnja Centra za gospodarenje otpada dovela do problema povećanja cijene komunalnih usluga jer u tom slučaju odvožnja smeća bi morala biti u druge gradove i županije, čime bi se direktno ugrozio ionako nizak životni standard građana Karlovca i Karlovačke županije, zaključuju SDP-ovci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest