Dopredsjednici HOO-a Morani Paliković Gruden Priznanje EOO

Ostalih četiri dobitnika su na pozornici “zamijenili” njihovi predsjednici olimpijskih odbora i umjesto njih preuzeli diplome, ali njihova imena ostaju zapisana u povijesti: Jana Kudrjavceva, ritmička gimnastičarka iz Rusije, Luke Greenbank, plivač iz Velike Britanije, Jakub Grigar, slovački kanuist, te njemačka sanjkašica Jessica Tiebel.

Osim svečanosti, i u hotelu Intecontinental, gdje se Skupština EOO održava bilo je zanimljivo, posebno u nadahnutom i odlučnom nastupu Jeana Michaela Saivea, stolnotenisača, ali u Pragu predsjednika Komisije sportaša EOO, kad je odlučno zauzeo stav sportaša protiv dopinga ali i zatražio jače  informiranje sportaša i trenera, odnosno kako im u borbi protiv dopinga pomoći. Zaključne riječi prvog čovjeka europskoga olimpizma, g. Patricka Hickeya još su jednom naglasile 2015., kao iznimno važnu godinu za Stari kontinent i sport na njemu, jer su napokon održane i prve Europske igre, u Bakuu, čime je europski sport napokon dobio svoje priznanje i u tom segmentu, u kojem je zaostajao za Azijom i Amerikama. Pohvale u svim segmentima organizacije Skupštine u Pragu idu i Češkom olimpijskom odboru, njihovom predsjedniku Jiriju Kejvalu.

Iduća Skupština zakazana je u Minsku, bjeloruskom glavnome gradu, ujedno i domaćinu ljetnih Europskih igara mladih, čime se Bjelorusija još više otvara za sportaše cijele Europe i svijeta. Uostalom, nedavno je Minsk, baš u istoj dvorani nacionalnog olimpijskog odbora, gdje će biti Skupština EOO, uspješno ugostio i Kongres AIPS Europe, Europske unije sportskih novinara.

PIŠE Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a FOTO službene fotografije EOO & “Inside the games”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest